Epilog teškog pada: Ruska skijašica trajno paralizovana

Ruska akrobatska skijašica Marija Komisarova ostala je trajno paralizovana posle pada na Igrama u Sočiju, objavila je Ruska fristajl federacija.

Dvadesettrogodišnja Komisarova je u padu tokom treninga skikrosa doživela prelom kičme i to je bila najteža nesreća koja se desila na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama.

Posle operacije u Sočiju, Komisarova je lečenje nastavila u Nemačkoj, a tamo joj je dijagnostikovana ozbiljnost povrede.

– Zbog ozbiljnosti njene povrede, oporavak njene kičme nije moguć. Po mišljenju specijalista, Maša će moći da se kreće uz pomoć posebne opreme – stoji u saopštenju.

Komisarova će narednih deset nedelja provesti na klinici u Nemačkoj, gde će naučiti kako da se adaptira na svoje novo stanje, a potom joj predstoji duga rehabilitacija.

Sama Komisarova je prošle nedelje objavila da ne oseća donji deo tela, ali da je uverena da će jednog dana ponovo biti na nogama.

Dok je još bila u bolnici u Sočiju, Komisarovu je posetio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Skikros je, inače, jedna od najrizičnijih disciplina u program Zimskih olimpijskih igara. U toj discipline četiri takmičara se trka niz stazu koja ima niz skokova, prepreka i oštrih krivina.