Epski okršaj na Srbija Openu: Novak posle VELIKE DRAME savladao Đerea

Novak Đoković i Laslo Đere priredili su beogradskoj publici nezaboravan užitak.

printscreen/youtube.com/Tennis Editing F

Najbolji teniser sveta se plasirao u četvrtfinale pošto je posle velike borbe i 201 minuta igre, načinio veliki preokret i slavio sa 2:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

Beogradska publika imala je prilike da po prvi put vidi Novaka i Lasla jednog protiv drugog.

Iako su dugogodišnji prijatelji i kolege iz Dejvis kup tima Srbije, tek sada su dobili priliku da ukrste rekete na jednom ATP turniru.

Đere je imao bolji zalet, iskoristio je Novakovu dugu pauzu i nedostatak mečeva da ga namuči i iscedi mu poslednji atom snage.

Već na startu meča, bilo je vidljivo da je Laslo bolje “našpanovan” i da je u ritmu mečeva, što kod Novaka, znamo, nije bio slučaj.

Odmah je načinio brejk i poveo sa 2:0.

Đoković se mučio da pronađe željeni ritam, dok teniser iz Sente nije popuštao, imao je u dve prilike za brek u petom gemu, ali ih nije iskoristio.

Zato jeste drugu u sedmom gemu, posle čega je u osmom gemu uspeo da iskoristio četvrtu set loptu i povede posle 40 minuta igre.

Bilo je jasno da je Novaku potreban momentalan odgovor – uspeo je svetski broj jedan da konsoliduje redove na startu drugog seta.

Poveo je sa 1:0, ali potom nije iskoristio tri brejk lopte.

Ipak, uspeo je da drži svoj servis, igra strpljivije, ali ni Laslo nije popuštao.

Đere je uspeo u sedmom gemu da slomi otpor Đokovića, dođe do novog brejka i povede sa 4:3.

Međutim, Novak se nije dao, odmah je usledio ribrejk, a potom je poveo sa 5:4.

Na 6:5, usledio je dramatičan gem od 18 poena, Novak nije iskoristio tri set lopte i ušlo se u taj-brejk.

Đoković je na 6:4 imao dve set lopte, nije ih iskoristio, ali zato jeste sledeću na 7:6, tako je stigao do izjednačenja u meču.

U trećem setu, počelo je brejkom Đokovića, ali Đere nije kod sebe imao belu zastavicu – odmah je uzvratio istom merom za 1:1.

I jedan i drugi su potom dobijali svoje servise, a onda je u osmom gemu na 4:3, Đere je imao 15:40, dve brejk lopte, ali Novak je čudo!

Spasao je sve to i izjednačio na 4:4.

Đere je izvršio pritisak, dobio naredni gem za 5:4, ali je Đoković izdržao.

Naredni gem je bio drama do maksimuma – mnogo izjednačenja, brejk lopta za Novaka koju je koristi jer je i sreća (vrh mreže) pomogla Đereu da ostane u igri dobije gem i povede 6:5.

I stigli su do taj-brejka odluke, a tu je Novak bio sigurniji, 7:4 i tako je preskočio prvu prepreku na Dorćolu.