Eto ima zamerku za Pepa: Gvardiola je kukavica, a ne veliki igrač!

Retka je pojava, ali ne i jedistvena, jer dosta je igrača kojima Pep Gvardiola nije ostao u baš sjajnom sećanju. Zlatan Ibrahimović žestoko ga je kritikovao u autobiografiji, a sada vrlo slične komentare na račun trenera Bajerna iznosi i Samjuel Eto.

Iako se do sada činilo da u njihovim odnosima nije bilo ničeg problematičnog. Avaj…

– Istina je da je Pep čovek koji ne poštuje osnovna fudbalska načela. Pa meni je pričao kako da se krećem kao napadač?! Rekao sam mu: Ti nisi normalan! Podsetio sam ga da on nije bio veliki igrač. Bio je dobar, to je istina, ali ne veliki – bez dlake na jeziku će Kameruac u intervjuu za BeIN Sports.

– On je kukavica. Nije imao hrabrosti ni da mi sve što misli kaže u lice. Poruke je slao po igračima – dodao je Eto.

On čak tvrdi da su i pregovori o njegovom ostanku na stadionu Kamp Noru obavljani preko posrednika. Tačnije, preko kapitena Barse Ćavija, koji je navodno rekao Samjuelu da klub želi da produži saradnju, ali da Kamerunac prvo mora da razgovara sa šefom struke?!
– Rekao sam – nikad! Ako ti mene ne poštuješ, onda ne poštujem ni ja tebe – tvrdi 33-godišnji golgeter, koji je u sezoni pod vođstvom Gvardiole postigao 36 pogodaka i pružio značajan doprinos osvajanju triple krune.

Ali, očigledno da nije Gvardioli oprostio što mu je uzeo “devetku” i prosledio je Tijeriju Anriju.

Uostalom, Eto je poznat po dugačkom jeziku. Ranije je znao da kaže i kako mu se ne dopada Žoze Murinjo, ali očigledno da su tokom zajedničkog vremena u Interu i sada Čelsiju sredili odnose.

– On se promeni samo u danima pred važne utakmice. Kao i svako drugo ljudsko biće, nekad izgubi razum. Ali, uvek sav pritisak preuzima na svoja leđa – pojašnjava Eto.