EUROBASKET 2017: Nemci lako sa Gruzijom, Crna Gora se poigravala sa Mađarskom

nemačka
fiba.basketball/eurobasket/2017

Selekcija Nemačke savladala je reprezentaciju Gruzije u drugom kolu grupe B 67:57, dok je Crna Gora bila ubedljiva protiv Mađarske u grupi C 72:48.

 

Foto:  fiba.basketball/eurobasket/2017 

‘Panceri’ su tako stigli do drugog trijumfa, Gruzijci su pretrpeli prvi poraz, a ‘Sokolovi’ su se oporavaili posle katastrofe protiv Španije, dok su Mađari poraženi i drugi put.

Nemci i Gruzijci vodili su veliku borbu do poluvremena u Tel Avivu, da bi Nemačka, predvođena Denisom Šrederom i Robertom Benzingom, krajem treće i početkom četvrte deonice, napravili dvocifrenu prednost koju su bez većih problema sačuvali. 

Plejmejker Atlanta Hoksa ponovo je bio najefikasniji sa 23 poena (6/16 za dva, 3/6 za tri), ali i čak devet izgubljenih lopti, a Benzing je dodao 11. 

Danijel Tais upisao je šest poena i četiri skoka, dok je Lo imao poen manje. 

U poraženom sastavu najbolji je bio Zaza Pačulija sa 14 poena (4/9 za dva) i osam uhvaćenih lopti, ali ga je na pravi način ispratio samo Toko Šengelija sa 12 poena, šest skokova i osam prodatih lopti. Istakao se još Majkl Dikson Junior sa osam poena.

 

Foto: fiba.basketball/eurobasket/2017 

S druge strane, u duelu Crnogoraca i Mađara neizvesnosti je trajala tek u prvom kvartalu, pošto su naši susedi polako preuzeli kontrolu i sve do kraja susreta uvećavali vođstvo, za veoma ubedljivo slavlje.

Centri Crne Gore dominirali su nad rivalima – Nikola Vučević (4/9 za dva, 0/1 za tri) i Bojan Dubljević (4/7 za dva, 1/3 za tri) ubacili su po 13 poena i uhvatili po sedam lopti.

Dvocifren učinak imao je još i Nikola Ivanović sa 10 poena.

Kod Mađara su samo dva igrača bila raspoložena, Vojvoda je ubacio 20, a Perl 13 poena.