Evo kako je proslavljeno SRPSKO OLIMPIJSKO ZLATO i kakvu je Štefanek OPKLADU dobio (FOTO)

Davor Štefanek
Promo

Sinoć se u Kući rvanja u Riju slavila prva medalja za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama, odnosno prva zlatna olimpijska medalja u rvanju koju je nakon 40 godina Srbiji doneo Davor Štefanek.

 

Davor je imao i opkladu pre takmičenja – ako uzme medalju, selektor Milorad Dokmanac daće mu da mu obrije brkove koje nosi već tri decenije. To su sinoć i uradili!

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović kao i brojni priznati sportisti okupili su se sinoć da zajedno sa Davorom proslave ovaj veliki uspeh.

– Pre dve godine u privatnom razgovoru Davor mi je rekao – Vanja, ja idem u Rio po medalju! To je i ispunio. Još jednom mu čestitam na ogromnom uspehu, na usredsređenosti i tome kako je odoleo velikom pritisku koji svi sportisti imaju, a pogotovo on u trenutku kada je probio led i doneo nam prvu medalju. Apsolutno je dominantan u onome što radi i svaka mu čast na tome – rekao je Udovičić tom prilikom.

 

Davor je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom pobedivši u finalu Jermena Migrana Arutujnana.loading...