Evo šta Rafael Nadal misli o Novaku Đokoviću

Rafael Nadal rekao je da Novak Đoković zaslužuje sva priznanja koja dobija jer je 'neverovatan igrač'.

Španski teniser imao je veoma lošu 2014. godinu u kojoj je doživeo brojne povrede, ali je ipak osvojio i 14. Gren slem u karijeri.

On je izrazio uverenje da će se ponovo vratiti na svoj nivo i da će se u 2015. boriti za najveće trofeje.

Teniska 2014. bila je godina Novaka Đokovića. Srpski teniser osvojio je sedam trofeja i završiće godinu na prvom mestu ATP liste.

– On je fantastičan igrač. Zaslužuje da bude tu gde jeste jer nije imao povredu u dugom vremenskom periodu što je veoma važno za tenisera. On je neverovatan igrač i zaslužuje sve što mu se dešava – rekao je Nadal i priznao da mu je bilo teško, posebno u drugom delu 2014.

„Bila je teška godina za mene, posebno drugi deo, ali i to je deo mog života, moje karijere i prihvatam to. Prvo sam imao problem sa zglobom, a onda i sa upalom slepog creva. Još uvek ne treniram, ali sam srećan kako je prošla operacija i što se toga tiče nema problema”, rekao je Nadal u intervjuu Rojtersu.

Frustrirajuća sezona za Nadala počela je već na Australijan openu kada je u finalu bio očigledno povređen i izgubio je od Stana Vavrinke.

Opravio se i osvojio deveti Rolan Garos, ali nakon toga je doživeo nove neuspehe. Na Vimbldonu je izgubio u 4. kolu od Nika Kirjosa, pa je zbog povrede zgloba propustio US open.

– Nisam imao sreće ove godine jer to nisu bile povrede koje su mi se ranije događale. Radim ispravne stvari, ali sam opteretio telo proteklih godina i zbog toga su moguće ovakve povrede. Ali, uveren sam da ću se vratiti i da ću moći ponovo da se takmičim – dodao je Maljorčanin.