Evrokup: Nedović slab u porazu Valensije, Cedevita gazi ga nokaut fazi, Lovernj bolji od Vestermana

PAOK nije imao mnogo izbora protiv Kantua, samo pobeda vraćala je mir Grcima pred odlučujuće mečeve u drugoj fazi Evrokupa

Daleko rasterećeniji italijanski tim igrao je vrlo dobro, nekoliko puta imao je i zavidnu prednost, ali je finiš susreta bio dramatičan. I pripao je gostima, a junak pobede bio je Georgios Dedas, koji je pogodio trojku za pobedu Solunjana

Bila je to njegova jedina trojka iz četiri pokušaja, ali zlata vredna. U pobedničkom timu, najbolji je bio Lengford sa 18 poena, a pratili su ga Kakarudis i Cočlas sa po 11. Gostima nije pomogla ni vrlo dobra igra Džonsa (16 poena), Džonson-Odoma (14) i Vilijamsa (14).

Uniks je u poslednjoj četvrtini slomio otpor Nimburka. Domaći su sjajno izbalansirali poene, pa su imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom: Lengford (14), Vajt (11), Bikov (11), Antipov (11), Džerels (10) i Kajmakoglu (10). Sa druge strane, prednjačili su Simons sa 17 i Vašington sa 15 poena.

U duelu dva tima sa bivšim igračima Partizana slavio je Himki. Žofri Lovernj je kao domaćin bio bolji od Lea Vestermana. Blistao je Peteri Kopoen sa 24 poena, dok je Lovernj imao učinak od sedam poena, tri skoka i četiri asistencije. U poraženom timu Vesterman je ubacio tri poena.

Cedevita krupnim koracima gazi ka nokaut fazi. Zagrepčani su posle pobede nad Saragosom slavili i na gostovanju u Volgogradu i to prilično ubedljivo. Blistao je Tomislav Zubčić sa 24 poena, Pilepić je ubacio 15, a Bilan 14.

Lokomotiva je nastavila da niže pobede u Evrokupu, bio je ovo njihov 12. trijumf u isto toliko mečeva. Imali su do sada najjačeg rivala, ekipu Valensije koja je evropski put započela u Evroligi, a nastavila u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju.

Najzaslužniji za pobedu tima iz Kubana bili su Dilejni i Rendolf sa po 18 poena. U španskom timu Nemanja Nedović nije imao svoje veče, ubacio je pet poena (šut za dva 1/7), dok je Vladimir Lučić zbog povrede propustio susret.