EVROLIGA 8. kolo: Odlučno protiv Armanija, za kraj paklenog ciklusa

Delije
kkcrvenazvezda

Trener Dejan Radonjić smatra da njegova ekipa mora da prevaziđe sve okolnosti oko teških putovanja i da iznad mogućnosti odigra protiv milanskog tima.

 

– Kad smo sve ovo izdržali očekujem da ćemo na večernjem treningu  biti koncentrisani i da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu. U poslednjih osam dana imali smo pet dana putovanja, postojala je bojazan da će se to odraziti na kvalitet igre, ali verujem da možemo dobro da odigramo. Njihov kvalitet nas obavezuje da prevaziđemo sve okolnosti i da odigramo iznad trenutnih mogućnosti – izjavio je Radonjić.

Crveno-beli imaju učinak od tri pobede i četiri poraza u Evroligi, protiv Bamberga su napravili podvig u dramatičnoj završnici u Nemačkoj. Sa Malog Kalemegdana pozivaju navijače da ispune Arenu protiv Armanija.

 Igrali smo protiv favorizovanih ekipa, kao što je i Armani, ali mi idemo na pobedu. Ako budu bolji, pružićemo ruku i čestitati. Ja sam realan, dobro je što pobeđujemo i pravimo ovakvu atmosferu, ali je sigurno da će biti i poraza koji se dešavaju i drugom timovima koji imaju veći kvalitet od nas u Evroligi koja je najjača u istoriji – navodi crnogorski stručnjak.

Armani u Beograd dolazi sa skorom od 4 pobede i jednog poraza, a eventualnim trijumfom u Beogradu, na kratko bi se učvrstio u gornjem domu tabele.

– Došli smo u priliku da igramo neizvesne završnice protiv ekipa koje su na papiru jače od nas. Protiv Bamberga smo branili poslednji napad i dobili smo, a šta će biti do kraja sezone, ne znam. U ovakvom ritmu se donese najbolje moguće odluke, nekad uspeš, a nekad ne. Ali, mi ne bismo došli dovde da nismo uspešni – zaključuje Radonjić.

Meč se igra sutra, sa početkom od 19 časova.loading...