Evroliga donela konačnu odluku: Poznato kada će Kampaco debitovati za Zvezdu u Evropi

Kazna Evrolige ostaje na snazi i Crvena zvezda neće biti pomilovana, pa Fakundo Kampaco neće moći da igra u elitnom takmičenju sve do kraja februara.

Evroliga
euroleague.net

Zabranu srpskom timu mogao je jedino da smanji jedino Maršal Glikman, generalni direktor Evrolige, ali je u intervjuu za “Basketnjuz” objasnio zašto to neće učiniti.

– Igrači nisu plaćani na vreme, imamo nezavisno telo, Komisiju za kontrolu upravljanja, koja je sprovela detaljniju istragu. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, nismo želeli da se mešamo. Došli su do zaključka da klub nije dostavio određene potrebne informacije. U to vreme mogli su da registruju igrače koje inače ne bi mogli što bi im u perspektivi dalo komparativnu prednost. Moje ovlašćenje kao generalnog direktora je amnestija i time bih učinio da sve nestane kao da se ništa nije dogodilo – rekao je Glikman za litvanski portal.

Crveno-belima ostaje na snazi kazna da ne mogu da registruju nove igrače i trenere, što je najviše pogodilo sjajnog argentinskog plejmejkera.

Tako će Kampaco propustiti još šest utakmica elitnog takmičenja – protiv Partizana i Albe kod kuće, te sa Žalgirisom, Virtusom, Armanijem i Makabijem u gostima.

Verovatno najveće inostrano ime u srpskoj košarci do tada može da igra ABA ligu i Kup Radivoja Koraća, a u Evroligi će za Zvezdu debitovati protiv Bajerna u Minhenu, 2. marta.

– Nije pitanje hoće li igrati Kampaco ili ne. Nema veze ništa sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, naročito u situaciji kada nam je to zahtevala Komisija za kontrolu upravljanja. Zato nisam smatrao da je kao generalni direktor treba da promenim nešto što se već duže vreme odvija – zaključio je Glikman.