Evroliga: Dudin i Krletov Efes prošao i pored poraza, CSKA potvrdio prvu poziciju

Košarkaši Efesa plasirali su se u četvrtfinale Evrolige i pored poraza od Fenerbahčea 83:82 u poslednjem kolu Top 16 faze.

 

Ekipa Dude Ivkovića poražena je od gradskog rivala kojeg sa klupe predovdi Željko Obradović, ali mu je na ruku išao rezultat utakmice u Španiji u kojoj je Unikaha pobedila Laboral Kuču 93:84.

Moskovski CSKA je pobedom nad Armanijem 88:79 potvrdio prvu poziciju, Fenerbahče će dalje kao drugoplasirana ekipa, a Olimpijakos, koji se u petak sastaje sa Nižnijem, biće treći.

U Istanbulu je odigran ujednačen meč, Fenerbahče je uglavnom vodio, a Efes nije imao snage da tokom četvrte četvrtine stekne osetniju prednost i stigne do pobede.

Utakmica je prelomljena tri minuta pre kraja kada je Obradovićev tim poenima Bogdanovića i Gaudloka stigao do osam poena prednosti koju je sačuvao do kraja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Endru Gaudlok sa 24 poena, Bogdan Bogdanović je zabeležio 17 (3/9 za dva, 2/5 za tri, 5/5 slobodna bacanja). Nemanja Bejlica meč je završio sa 6 poena, a jan veseli ubacio je 10.

Kod poraženih Brikan je bio najefikasniji sa 12 poena, Krstić je ubacio 11, a jedan manje Lazme.

Ekipu CSKA do pobede je predvodio Kaun sa 19 poena, a Kiriljenko i Voroncevič su dodali po 14. Miloš Teodosić je za 22 minuta imao četiri poena i osam asistencija. U italijanskom timu istakao se Samjuels sa 18 poena.

U pobedi Unikahe, koja je ranije izgubila šanse za prolaz dalje, najefikasniji je bio Tulson sa 17 poena, a Grendžer je dodao dva manje. Kod poraženih najbolji je bio Kozer sa 21 košem.