Evroligaški okršaj pripao moskovskom klubu: CSKA posle preokreta savladao Zvezdu na Gloriju kupu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u drugoj utakmici dana na "Glorija kupu" u Istanbulu. U meču u grupe B moskovski CSKA je savladao tim sa Malog Kalemegdana sa 77:72 (23:13, 12:21, 16:25, 21:18).

U Zvezdinom dresu debitovali su reprezentativci Srbije, osvajači srebrne medalje na Mundobaketu Nikola Kalinić i Stefan Jović. U četvrtak, u istom terminu (19.15h), crveno-beli će odmeriti snage sa Fenerbahče Ulkerom.

Zvezda je odlično ušla u meč, pogotovo Boban Marjanović, koji je postigao prvih šest poena za Beograđane i tako pokrenuo i ostale svoje saigrače da pruže odličan otpor favorizovanom rivalu.

Zvezda je prvih deset minuta dobila dvocifreenom razlikom, rezultatom 23-13 i tada je sve odlično funkcionisalo u Radonjićevom timu.

Ali, druga četvrtina donela je drugačiju sliku, CSKA predvođen Teodosićem je polako topio prednost Zvezde, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 35-34 u korist beogradskih crveno-belih.

U istom stilu, Moskovljani su nastavili i u trećoj četvrtini, Miloš Teodosić je odlično razigravao svoj tim, koji je preokrenuo rezultat u svoju korist i početkom poslednje deonice poveo i sa 13 poena razlike.

Onda kreće nova Zvezdina serija, razigrao se i Markus Vilijams, Beograđani stižu na ”minus dva” (69-97), ali više od toga nisu mogli, sam finiš je pripao ”Armejcima”, koji na kraju zasluženo slave.

Markus Vilijams bio je najefikasniji sa 15 poena, dok je Boban Marjanović ubacio 12. Na drugoj strani Markoišvili je postigao 19 poena, a odličan je bio i Miloš Teodosić koji je klubu sa Malog Kalemegdana ubacio 13 poena.