EVROPSKA VRATA ŠIROM OTVORENA: “Večiti rivali” danas započinju takmičenje u GRUPNOJ FAZI LIGE EVROPE!

liga evrope
dnevno.rs/kolaž

Euforija trese zvezdaše i partizanovce! Očekivanja navijača oba kluba su velika, a najviše zbog toga što Srbija ove godine ima dva predstavnika u grupnoj fazi, drugog po rangu, evropskog klupskog takmičenja. Takva prilika, u našem fudbalu, retko se viđa. Ove sezone evropska vrata su širom otvorena i za Partizan i za Crvenu zvezdu. Iskreno se nadamo da će "večiti rivali" nesvakidašnju šansu iskoristiti na najbolji način.

 

Na startu Lige Evrope. šampion Srbije, večeras od 19 časova gostuje Jang bojsu, dok će vicešampion Crvena zvezda na našem najvećem stadionu dočekati BATE Borisov (21.05).

PRENOS NA ARENI, SNIMAK NA RTS
Pristalice Partizana večeras neće moći da računaju na Javni servis kako bi u direktnom prenosu videli okršaj svojih ljubimaca protiv lidera prvenstva Švajcarske. Prenos je obezbeđen samo na Areni i to na trećem programu, dok će RTS pustiti snimak kompletne utakmice iz Berna po završetku utakmice Crvena zvezda – BATE Borisov.

Partizan je stigao u Švajcarsku rešen da u odbrani ne bude “bušan kao sir”, da vezni red funkcioniše precizno kao sat, dok bi slast koja karakteriše čokolade trebalo da obezbede Tavamba i Ožegović u najisturenijem delu tima.

Želim da dam gol u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj večerašnjoj. I daću ga – bez imalo ustezanja, Leandre Tavamba je pojasnio sa kakvim razmišljanjem saigrači i on ulaze u duel sa Jang bojsom, pišu “Novosti”.

Snažni Kamerunac veruje da će mu put ka ostvarenju želje značajno prokrčiti novajlija Zoran Tošić, jer sada može da bude fokusiraniji na dejstva bliže protivničkom golu, a kao značajnog aduta ovog tima apostrofirao je i drugog reprezentativca Srbije koji je stigao u Humsku u smiraj prelaznog roka.

Dolazak Tošića, Ožegovića i Stojkovića je doneo mnogo na planu kvaliteta i snage ovog tima. Istakao bih Stojkovića koji je fenomenalan, uliva veliko samopouzdanje ostatku tima. Verujem da od prvog minuta možemo da pružimo našu najbolju partiju od početka sezone, jer je prva utakmica u takmičenju izuzetno važna za ostvarenje ambicija.

Imajući u vidu da se večerašnja utakmica igra na podlozi koja bi trebalo da predstavlja veliki plus za fudbalere Jang bojsa, jasno je da odbrana Partizana može da očekuje velika iskušenja tokom 90 minuta borbe sa liderom prvenstva Švajcarske.

 

ZVEZDINA EVROPSKA ODISEJA

 
U redovima Crvene zvezde na startu Lige Evrope protiv BATE Borisova (21.05 RTS 1), veruje se u osvajanje tri boda posle 12 godina, a sanja se proleće. Ako je Arsenal haj-klasa, Keln tipičan predstavnik srednje klase Bundeslige, onda je šampion Belorusije, bez obzira na veliko iskustvo igranja u Evropi, rival u grupi H koga Zvezda može da sruši, kao što je obarala jače od njih tokom kvalifikacija – Spartu i Krasnodar.
Očekivanja ponekad mogu da budu i mač nad glavom, ali igrači crveno-belih veruju u kvalitet i ne zadovoljavaju se samim ulaskom u Ligu Evrope.
U fudbalu je sve moguće, mi stremimo da osvojimo jedno od prva dva mesta u grupi i da pokušamo da prezimimo u Evropi. Zato je važan start, jurićemo tri boda jer će nam ona dati vetar u leđa, podići samopouzdanje i pomoći da stignemo do cilja,  kaže Gelor Kanga.
Nova trava na “Marakani” donela je dodatni optimizam kod igrača:

Teren je mnogo bolji nego onaj na kome smo igrali, iako će biti potrebno još malo vremena da sve legne na svoje mesto i bude idealan – kaže za “Novosti” Mičel Donald.

 
Trener Vladan Milojević rekao je da nema problema sa povredama igrača, jer su svi zdravi osim Branka Jovičića, ali da uvek ima dilemu oko sastava tima. Ipak, kad je startna postava u pitanju, dileme nema u odbrani, pošto se oporavio Milan Rodić, pa će on popuniti poslednju liniju sa Savićem, Le Talekom i Stojkovićem.

VENGER BEZ OZILA, LAKAZETA, ČEHA…
Arsenal u grupi H dočekuje od 21.05 nemački Keln, ali sa bukvalno rezervnim sastavom. Menadžer Arsen Venger izostavio je iz kadra sedmoricu standardnih igrača, sve najveće zvezde: Petra Čeha, Mesuta Ozila, Aleksandra Lakazeta, Arona Ramzija, Lorena Košćelnog, Danija Velbeka i Granita Džaku.