Evropsko prvenstvo u veslanju: Predstavljeni svi srpski predstavnici

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva za seniore u veslanju u Beogradu. „Startni pucanj“ na regatnoj stazi u oazi veslačkog sporta – Adi Ciganliji čuće su u petak, 30. maja 2014, u 9 časova kada dubl skulovi za lake veslače kvalifikacionim trkama otvaraju takmičenje na šampionatu.

U ženskom dvojcu bez kormilara veslaće Iva Obradović i Ivana Filipović koje će debitovati u ovom čamcu na evropskim šampionatima. Pre tri godine u Plovdivu njih dve su postale evropske viceprvakinje u dubl skulu, a sada će se okušati u novoj disciplini, u kojoj su lane na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji bile sedme. U ženskom dubl skulu prijavljeno je 11 posada među kojima su glavni favoriti za titulu Rumunija i Velika Britanija.

– I Ivana i ja prvi put nastupamo u nekoj rimen disciplini na evropskim prvenstvima. Uzbuđene smo jer je šampionat u Beogradu na nama poznatoj stazi i jedva čekamo da počne – kazala je Iva Obradović.

Trener ove posade Petar Ibročić, inače član selektorske komisije VSS, istakao je da su Iva i Ivana odlično radile u finišu priprema za šampionat ali da će tek na samom takmičenju videti koliko i zaista mogu.

– Predstojeći šampionat biće nam i odličan pokazatelj za izazove koje slede a tu pre svega mislim na Svetsko prvenstvo u Holandiji – istakao je Ibročić.

U muškom dvojcu bez kormilara, u kojem je prijavljeno 16 posada, boje Srbije, za koju su lane u ovom čamcu evropsko zlato osvojili Nikola Stojić i Nenad Beđik, braniće Dušan Bogićević i Veselin Savić.

– Pod dodatnim smo pritiskom domaćeg terena ali jedva čekamo da kada se približavamo cilju vidimo mnogo poznatih lica na tribinama. Pripreme za ovo takmičenje imamo gotovo od septembra – rekao je Savić.

U dubl skulu je prijavljen čak 21 čamac među kojima će biti i naša posada Marko Marjanović, Aleksandar Filipović.

– Filipović i ja sam spremni za ogroman izazov koji nam predstoji. Od prošle godine se oštrimo za ovaj šampionat na kojem će domaća publika, koju pozivam da dođe u što većem broju – kazao je Marjanović.

Član Organizacionog komiteta Slobodan Đurič na kraju je pozvao publiku da dođe i uživa na spektaklu, od petka do nedelje. Ulaz na tribine je besplatan.