F4: Hoće li Partizan večeras ‘razmutiti’ Cedevitu?

Košarkaši Partizana NIS od 20 časova u Kombank Areni igraju polufinali meč Fajnal-fora ABA lige sa Cedevitom.

Crno-beli brane trofej koji su osvojili šest puta u poslednjih sedam godina, a pobednik će u nedelju u finalu igrati sa Cibonom, koja je u četvrtak savladala Crvenu zvezdu Telekom 75:70.

Partizan i Cedevita su igrali dva puta ove sezone u ABA ligi, Zagrepčani su slavili na svom parketu 68:65, dok su crno-beli bili sigurni u Pioniru sa 77:68.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da se nada da će njegova ekipa uspeti da odbrani titulu šampiona ABA lige osvojenu prošle godine.

„Dok se ne završi fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važna utakmica, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba”, rekao je Vujošević uoči ključnog meča sezone.

Kapiten crno-belih Žofri Lovernj takođe je istakao važnost ovog meča, dok je predvodnik Cedevite Marino Baždarić istakao da je najveća snaga Partizana kolektivna igra i podrška navijača.

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da njegovu ekipu očekuje veoma težak meč.

„Neka pobedi onaj koji bude bolji na terenu, znamo da igramo na vrućem parketu kakav je Partizanov. Ovde su gubile i mnogo jače ekipe od Cedevite. Partizan nije samo juče, danas i sutra, on je istorija, a nismo ni mi mali klub”, naglasio je Repeša.

Meč u Areni igra se od 20 časova.