Falkao: Cilj mi je da postižem golove i osvojim titulu

Novi fudbaler Mančester Junajteda Radamel Falkao izjavio je da je glavni cilj ove sezone osvajanje titule.

Falkao je dao prvi zvanični intervju od dolaska iz Monaka, istakavši da golovima želi da doprinese osvajanju trofeja.

– Moj cilj je da postižem golove i osvajam titule. Titula je cilj i ove sezone. Važno je da pomognem klubu, ali i Kolumbiji, kako bismo se pripremili za Kopa Amerika i Svetsko prvenstvo 2018 – rekao je Falkao za časopis ForForTu.

Sjajni napadač dodao je da je uzabrao najjaču ligu na svetu.

– Premijer liga je najbolja liga na svetu. Najbolji igrači su tu i morate svake nedelje izazivati sebe protiv najboljih. To je značajno za fudbalera kao što sam ja, fudbalera koji želi da napreduje, postiže golove i osvaja trofeje. Ovo je sjajna šansa za mene – dodao je Falkao.

On je za klub sa ‘Old Traforda’ potpisao skoro tri sata po isteku prelaznog roka, ali nije delovalo da će završiti u Mačesteru. Maltene je bio viđen u Real Madridu, čak je i tvitovao, a potom i obrisao tvit, da bi usledila pozajmica u Junajted.

– Junajted me je ‘jurio’ nekoliko poslednjih meseci. Da, drugi klubovi poput Real Madrida su bili zainteresovani, ali sam želeo u Mančester. To je sjajan klub, sa sjajnom istorijom i to me ispunjava nadom da mogu uspeti ovde. Bilo je momenata kada sam mislio da se transfer (u Junajted) neće dogoditi na vreme. To je bilo stresno za mene, ali je na kraju ispalo dobro. Kao što sam rekao, ovo je odlična šansa za mene, posebno posle povrede – naveo je Kolumbijac.

Falkao će imati priliku da sarađuje sa Lujem Van Galom, koji se nije baš proslavio na startu sezone.

– Svi smo na Svetskom prvenstvu videli da je Van Gal jedan od najboljih trenera na svetu. Mislim da je tip osobe koja razume svoje igrače i izvlači najviše iz njih. To je važno za igrača, kao i za uspeh tima – zaključio je Falkao.