FANTASTIČNI DONČIĆ OSTAO BEZ POBEDE: Jokićev “dabl-dabl” u trijumfu Denvera nad Dalasom (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa fantastičnim partijama u NBA ligi i ponovo predvodio Denver do trijumfa, ovoga puta nad Dalasom 117:113. Jokić je nastavio i da beleži dabl-dabl u svakoj utakmici od početka sezone, pa Meveriksima nije pomogao ni maestralni Luka Dončić.

printscreen/youtube.com/NBA

Samo nekoliko sati pošto je proglašen za najboljeg igrača nedelje na Zapadu, Jokić je izašao na parket u Teksasu i opet bio među najistaknutijim pojedincima.

Meč je završio sa 20 poena (8-13 iz igre), 10 skokova, četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti.

Momku iz Sombora je to bio 17. dabl-dabl čime je dodatno podgrejao nade da bi u svakoj utakmici do kraja sezone mogao da ima dvocifren učinak u barem dve statističke kategorije.

Nagetsi su kontrolu nad utakmicom preuzeli u drugoj četvrtini posle početnog vođstva domaćina i u više navrata imali 13 poena prednosti. Međutim, Dalas je na krilima sjajnog Dončića uspeo da se vrati i preokrene u samom finišu, ali je ekipa Majka Melouna ponovo odgovorila.

Poenima Jokića i serijom Majkla Portera juniora “grumenje” je prelomilo susret i izvojevalo važan trijumf.

Upravo je Porter junior bio najefikasniji sa 30 poena i osam skokova, dok je uz isti broj uhvaćenih lopti Grin dodao 17 poena.

Na drugoj strani dominantan je bio Dončić sa 31. tripl-dablom u karijeri – postigao je 35 poena (11-23 iz igre), imao 11 skokova, 16 asistencija, četiri blokade, jednu ukradenu i pet izgubljenih lopti.

Ovo mu je bio 16. tripl-dabl sa više od 30 poena, čime se izjednačio sa legendarnim Majklom Džordanom.

Sledeći na listi strelaca bio je Tim Hardavej sa 19 poena, dok je srpski centar Boban Marjanović za nešto manje od tri minuta na parketu postigao samo jedan koš iz igre i napravio jedan faul.

Denver je sada četvrti na tabeli Zapadne konferencije sa 10 pobeda i sedam poraza, dok je Dalas šest pozicija niže sa skorom 8-9.