Federer: Biće poseban osećaj ako se još jednom vratim na prvo mesto ATP liste

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da bi bio poseban osećaj kada bi još jednom uspeo da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Federer ima šansu za to na završnom Mastersu sezone u Londonu, ali zavisi i od rezultata trenutno prvog reketa sveta Novaka Đokovića.

Srpskom teniseru potrebne su tri pobede da bi obezbedio prvo mesto na kraju ove godine, bez obzira na Federerove rezultate u Londonu i finalu Dejvis kupa između Švajcarske i Francuske.

– Dok god mogu da se vratim na prvo mesto još jednom, mislim da će to biti poseban osećaj. Bio sam već u tom položaju, znam koliko bi to značilo, jer je osvojiti turnir izazov koji traje nedelju ili dve, dok je prvo mesto nešto potpuno drugačije. Pokušaću da uspem u tome, ali će Novak diktirati tempo ovde, u Londonu – istakao je Federer.

Da bi uspeo da započne 302. nedelju na čelu ATP liste, Federer će morati da ima savršenu nedelju u Londonu.

Švajcarac je takođe prokomentarisao sada već epske duele koje je imao sa Đokovićem, kao i kako se njihovo rivalstvo odnosi sa ostalim legendarnim susretima koje je imao tokom karijere.

– Rivalstvo sa Novakom i mečevi su lepi. Uživam da igram sa njim. Mečevi su izjednačeni. Igrao sam sa njim mnogo češće u polufinalima, nego finalima. Imam neku povezanost sa Rafom, zato što smo imali jako, intenzivno rivalstvo tokom toliko godina počevši od 2004. godine. Toliko puta sam igrao sa njim u finalima Gren slema, što nije slučaj sa mojim ostalim velikim rivalima. Ali, uvek volim da gledam još dalje u prošlost i setim se ko su mi bili veliki rivali kada sam počinjao. U početku, imao sam velikih problema sa Henmanom, Nalbandijano, Hjuitom i Rodikom. Oni su bili zanimljivi igrači protiv kojih sam voleo da igram, a imao sam sreću i da se sastanem sa Andreom Agasijem dosta puta, mislim skoro 15 – istakao je Federer.

Federer je takmičenje u Londonu započeo sigurnom pobedom nad Milošem Raonićem sa 6:1, 7:6. Đoković odbranu titule počinje u 21 čas duelom sa Marinom Čilićem.