Federer počistio Raonića u tri seta i zakazao finale Vimbldona sa Đokovićem

Švajcarac Rodžer Federer u drugom polufinalu rutinski je savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 3:0 u setovima, 6:4,6:4,6:4, pa će u nedelju sa Noletom odlučivati o tome kome će pripasti čuveni trofej.

Odmah u prvom setu je Rodžer dao do znanja svom protivniku da mu neće biti ni malo lako u ovom duelu, nakon što mu je uzeo brejk već na prvom servisu za 2:0. I, tu je počeo kraj za Kanađanina crnogorskog porekla.

Uprkos boljem servisu Raonića, koji je u prvom setu imao čak pet asova, isti broj neiznuđenih greški ga je koštalo seta. Federer je bio izuzetno raspoložen za igru na mreži, a to dokazuje i podatak od osam poena od ukupno devet pokušaja. Sve to, doprinelo je njegovom rutinskom završavanju prvog seta.

Mirno je igrao Švajcarac u drugom setu i strpljivo čekao svoju šansu za prekoret, koja je došla pri rezultatu 4:4, kada je bivši broj jedan ponovo uzeo brejk Kanađaninu, po kojeg su još jednom bile kobne neiznuđene greške, kojih je ovog puta bilo šest. Raonić se mučio i servisom, pogotovo drugim jer je imao neverovatnih 30 odsto učinka. Federer se međutim nije opuštao do kraja i identičnim rezultatom iz prvog seta, završio i drugi: 6:4.

Pokušao je Raonić da napravi preokret u trećoj deonici i to igrom na mreži, ali mu nije polazilo za rukom. Uspeo je da ubaci samo četiri poena od sedam pokušaja na taj način, dok je Federer bio standardno dobar u toj igri sa osam osvojenih poena od 10.

Trudio se Kanađanin, nekada i previše, imao je u završnici šest neiznuđenih grešaka, a svoj servis je izgubio pri rezultatu 4:4, nakon čega je Federer na svom servisu završio meč i zakazao veliko finale sa Novakom Đokovićem, koje će se igrati u nedelju.

U dosadašnjim duelima, Švajcarac vodi protiv Noleta sa 18:16 u pobedama.