FEDERER PONOVO UZEO REKET U RUKE: Švajcarac izašao na teren pa podsetio sve zašto je dugo bio najbolji (VIDEO)

Ne može Švajcarac bez tenisa

printscreen

Rodžer Federer zvanično se oprostio od tenisa, bar kao igra, još prošle godine na Lejver kupu, a sada se ponovo pojavio na istom mestu, samo sa malo drugačijom ulogom.

Švajcarac je ovog puta izašao na teren u okviru klinike za mlade teniske nade pred početak Lejver Kupa.

Lejver kup održaće se od 22. do 24. septembra u Vankuveru, a Federer je prisutnima demonstrirao svoj prepoznatljivi bekhend-slajs, kojima je mučio mnoge rivale.

„Verovatno najčistiji slajs koji je tenis ikada video“, bio je samo jedan od komentara ispod videa koji je počeo veoma brzo da se širi po društvenim mrežama.

Federer je poslednji meč u karijeri odigrao zajedno sa Rafaelom Nadalom kao dubl partnerom, a tada su poraženi od američkog para Džek Sok – Frensis Tijafo.

Ove godine Lejver kup biće mnogo slabiji nego prošlih godina, jer su najbolji na svetu otkazali učešće, pogotovo kada je reč o Timu Evrope.

Kako su svoja učešća otkazali Novak Đoković i Karlos Alkaraz, ovo će biti prvi put u istoriji Tima Evropa da u svom sastavu nema nekoga od dvojice najboljih na svetu.

Odustao je i Stefanos Cicipas, a na njegovo mesto uskočio Gael Monfis, trenutno 142. teniser sveta. To je po prvi put u istoriji evropske selekcije (ne računajući izmene) da za njih igra teniser van najboljih 100 na listi.


Tim Evropa: Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Alehandro Davidovič Fokina i Gael Monfis

Zamena: Artur Fils

Tim Svet: Tejlor Fric, Fransis Tijafo, Tomi Pol, Feliks Ože Alijasim, Ben Šelton i Francisko Serundolo

Zamena: Kristofer Jubanks i Miloš Raonić