Federer: Smetao mi je Novakov stav, Beker previše priča

Posle tvrdnji Borisa Bekera da se Feder i Đoković ne podnose, Švajcarac objasnio da je razlog netrpeljivosti bio "Novakov stav sa početka karijere". Za Bekera "Fedeks" misli da previše priča.

 

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da je u prošlosti imao problem sa stavom Novaka Đokovića, ali da je sada sve savršeno.

Federer je reagovao na isečak iz biografije Borisa Bekera koji je napisao da je javna tajna da se Srbin i Švajcarac ne vole.

Poznato je da sam imao problema sa Novakom ranije. Imao sam problem sa Novakovim stavom na početku njegove karijere, ali je sada taj stav savršen. Danas je sve između nas savršeno i potpuno fer. Ne sviđa mi se to što je Boris rekao – istakao je Federer.

Momak iz Bazela potom je prokomentarisao Nemca koji je već više od godinu dana Đokovićev trener.

– Uvek je opasno kada mnogo pričate – nekada kažete određene stvari koje ne bi trebalo da kažete – rekao je Federer.

 

Novak i Rodžer odigrali su do sada 39 međusobnih mečeva, a osvajač 17 Gren slem titula ima jedan trijumf više.

Nemam problem sa Novakom – ne mogu reći da mi je prijatelj jer najbolji prijatelji su drugi ljudi, ali smo srećni kada se sretnemo – dodao je Federer.

Njegov sunarodnik i veliki prijatelj Stan Vavrinka nedavno je osvojio titulu na Rolan Garosu, sprečivši upravo prvog tenisera planete da kompletira Gren slem.

– Ono što je on uradio u Parizu je neverovatno, fantastično. Igrao je kao u snu na kraju meča. Posle meč lopte skočio sam sa sofe, podigao ruke i vikao kao da sam ja osvojio titulu – priznao je Švajcarac.

Federer je poznat kao veliki dobrotvor, a posle Vimbldona sa svojom humanitarnom fondacijom planira put u Afriku.

– Idem u Afriku posle Vimbldona ove godine. Putovaću u Malavi jer je veliki cilj pomoć milionima dece mlađe od 18 godina. Odlučio sam da svojoj deci pokažem fotografije njihovog oca u Africi. Da im pokažem tu decu i šta oni jedu – zaključio je Federer.