FEDERER UZ PODRŠKU PUBLIKE DO NOVOG TRIJUMFA: Rodžer je imao posebnu poruku za NADALA!

Rodžer Federer
Twitter.com/AustralianOpen

Rodžer Federer pobedio je Rafaela Nadala u finalu Australijan opena i osvojio je dugo čekani 18. Slem.

 

Švajcarac je u finalu na Rod Lejver areni slavio protiv velikog rivala sa 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 i tako je došao do pete titule u Melburnu, a prve od 2010. godine.

Finale nije donelo spektakularan tenis kao što se možda očekivalo, ali jeste dramu, a Federer je preokretom u petom setu stigao do toliko željenog trofeja. Kao nikada ranije služio ga je bekhend u duelima sa Nadalom i to je možda i odlučilo finale.

Kao i u polufinalnom duelu sa Vavrinkom, Federer je na kraju četvrtog seta zatražio medicinski tajm-aut iako se nije videla povreda, a Nadal je imao vođstvo od 2:0 i 3:1 u petom setu.

Ipak, Federer je u šestom gemu vratio brejk, a onda je uz veliku pomoć publike (ne baš kao u finalu US opena 2015. godine) i nekoliko fantastičnih udaraca napravio još jedan brejk i došao je do velike pobede.

Bio je ovo 35. međusobni duel dvojice velikih rivala i 12. pobeda Federera. Federer sada na večnoj listi ima četiri najveća trofeja više od Nadala i Samprasa i šest više od Novaka Đokovića.

Čestitam Rafi na neverovatnom povratku tenisu. Mislim da ni on ni ja nismo verovali da ćemo biti u finalu Australijan opena. Tenis je težak sport, nema nerešenih ishoda, neko je na kraju mora da pobedi. Kada bi bilo moguće, rado bih podelio ovu titulu. Hvala publici na podršci – Uvek ste bili fantastiči, dolazim u Melburn 20 godina i zaista volim da igram ovde – rekao je Federer.

On je imao posebnu poruku za Nadala.

Poslednjih šest meseci su bili teški. Nisam bio siguran da li ću uspeti da se vratim. Rafa, nastavi da igraš, molim te. Potreban si tenisu, nastavi da treniraš i radiš naporno kao do sad – dodao je Federer.