Federer: Za mene Novak nije prvi favorit

Rodžer Federer je ocenio da je Nadal apsolutni favorit za osvajanje Rolan Garosa, a ne srpski teniser kako mnogi pričaju, a i veruju.

Posle pobede nad Lackom u prvom kolu, Federera su novinari upitali da prokomentariše Nadalovu izjavu da ima problema sa samopouzdanje.

– Pitanje je kada je to rekao, mislim da nije u poslednjih nekoliko dana. Mislim da je sada na nivou na kojem želi da bude, odigrao je potrebne mečeve, slavio je u Madridu i, po mom mišljenju, u dobroj je formi.

Na osnovu svega viđenog u poslednjih šest sedmica, Federer se ne slaže sa predviđanjem mnogih da je Novak Đoković favorit za osvajanje titule…

– Možda za vas, ali za mene Novak nije favorit. Pre tri nedelje je bio povređen, sećam se, i stvari su izgledale užasno. Sada je sve odlično. Ne znam ko govori razne stvari, ali Rafa je favorit, zatim Novak, a onda svi ostali. To je vrlo jasno. U svakom slučaju, nije ni važno ko je favorit – kaže Federer, koji igra svoj 58. uzastopni Gren slem turnir.

S obzirom da mu je rival u prvom kolu bio Slovak, a da mu je i žena Slovakinja, novinare je zanimalo da li Rodžer govori slovački.

– Iz nekog razloga ne razumem je ni reč, a zajedno smo skoro 15 godina. Ne znam, to je tako težak jezik. Barem ga moje ćerke razumeju, to je dovoljno. Nikada nisam bio u Slovačkoj, ali voleo bih da odem – završio je nekada najbolji teniser sveta, Rodžer Federer.