Fenomenalni Erceg nedovoljan za čudo

Srpski internacionalac upisao je 30 poena, ali je CSKA nakon produžetka odneo 11. pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

Košarkaši Galatasaraja bili su nadomak čuda u Moskvi kojim bi napravili izuzetno važan korak u borbi za poziciju koja ih vodi u Top 8 Evrolige. Na korak od pobede nad CSKA doveo ih je Zoran Erceg koji je pogodio dva slobodna bacanja na nešto preko 30 sekundi do kraja meča i odveo meč u produžetak.

Šansa za pobedu u regularnom delu bila je u rukama povratnika na parket Miloša Teodosića, ali on nije bio precizan pri šutu za tri poena. Međutim, u dodatnih pet minuta razigrao se Soni Vims koji je u produžetku ubacio svih svojih 12 poena na meču i doneo Moskovljanima trijumf. Uprkos tome Galatasaraj je ušao u penal završnicu, ali neobjašnjivo su branili napad na deset sekundi pre kraja i sami sebi presudili.

Za pobedu Turaka u prestonici Rusije bilo je neophodno da se još neko pridruži fenomenalnom Ercegu. Srpski krilni centar je očigledno bio motivisan protiv bivešg kluba pa je ubacio neverovatnih 35 poena i postavio lični rekord karijere u Evroligi. Njegov saigrač Milan Mačvan je za 35 minuta na parketu ubacio pet poena uz tri skoka.

U pobedničkom timu Miloš Teodosić je ubacio 13 koševa, Nenad Krstić je imao poen manje i pri tom dodao pet uhvaćenih lopti, dok je Vladimir Micov završio meč sa šest poena.