Fergijeva četa kupuje Junajted?

Trofejna generacija Mančester Junajteda iz 1992. (Bekam, Gigs, Skols, Nevil, Bat) mogala bi da kupi klub od porodice Glejzer, prenose britanski mediji.

Legende Junajteda od kojih je aktivan samo Gigs, navodno će uz pomoć “arapskog naftnog novca” ponuditi 2 milijarde funti Glejzerima kako bi otkupili klub sa Old Traforda.

Ranije ovog meseca ova petorka je navodno trebala da kupi niželigaša Salford Siti gde bi napravili akademiju za mlade igrače, pa glasine o Junajtedu predstavljaju značajni rast ambicija.

Deo ove priče biće i Dejvid Bekam, iako je Beks osnovao vlasniti fudbalski klub u Majamiju.

Navijači Junajteda su se sigurno obradovali ovim spekulacijama, s obzirom da većina njih ne voli Glejzere, a pre nekoliko sezona dugo je trajao mirni protest koji je izražavan pre svega šalovima i kapama u zeleno-zlatnoj boji Njutn Hita, preteče Junajteda.

Trenuta situacija u klubu svakako ide na ruku generaciji ’92. Junajted igra očajno, tek je sedmi u Premijer ligi sa 12 bodova od mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a povremene pozitivne znake ugasila su dva debakla protiv najvećih rivala Liverpula i Sitija u osam dana (po 3:0).

Jedinu šansu da spasi sezonu Junajted će imati u Ligi šampiona, ali ga u četvrtfinalu očekuje bavarska mašinerija Bajern Minhen, koji je već završio posao u Bundesligi pa će potpuno da se posveti Evropi.