Ferguson: Mojs je napravio grešku, jer u stručnom štabu nije sačuvao Majka Felana

Bivši trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da ga vređa to što mnogi tvrde da je ostavio „staru ekipu” Dejvidu Mojsu.

Ferguson se povukao na kraju sezone 2013. godine, a na klupi Mančester junajteda zamenio ga je Mojs, koji je zbog loših rezultata otpušten posle samo 10 meseci.

Ferguson je rekao da svom nasledniku nije ostavio staru ekipu, već da je Mojs pogrešio što u svom stručnom štabu nije ostavio pomoćnog trenera Majka Felana.

– Uvreda je reći da sam ostavio staru ekipu. Čelsi ima sedmoricu igrača starijih od 30 godina i niko ne misli da oni imaju stari tim. Lako mi je da se odbranim, pošto statistika sve pokazuje. Mislim da je trebalo da sačuva Majka Felana, on je Junajtedov čovek, odan, naporno radi i dobro procenjuje igrače – rekao je Ferguson, preneli su britanski mediji.

– Uvek sam podržavao Dejvida, kad god je zvao, savetovao sam ga onako kako bih ja radio da sam trener. Ali, mislim da će on dobro raditi u budućnosti. Život se ne završava kada napustite Junajted – dodao je on.

Ferguson je ponovo podržao sadašnjeg trenera Mančester junajteda Luja van Gala, rekavši da će ekipa brzo napredovati kada se uklope novi igrači.

– On ima takvu filozofiju, tvrdoglavost i odlučnost za uspehom, potpuno verujem da će biti uspešan. Verujem da je on pravi čovek za posao u Junajtedu. Imali su problema s povredama, ali kada se uklope novajlije, to je prvi korak ka uspehu – rekao je Ferguson, koji je za 27 godina u Mančester junajtedu osvojio 38 trofeja.

Posle devet kola u Premijer ligi Mančester junajted zauzima osmo mesto na tabeli sa 13 bodova i ima 10 manje od prvoplasiranog Čelsija, sa kojim je juče na Old Trafordu odigrao nerešeno 1:1.