FIBA i FIBA Evropa donirale 100.000 evra pomoći za ugrožene od poplava

Medjunarodna košarkaška federacija (Fiba) i njen sektor za Evropu - FIBA Evropa donirale su 100.000 evra kao pomoć za poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu te organizacije.

– Tri balkanske zemlje su pogodjene humanitarnom krizom zbog najgorih poplava koje su ih zadesile u više od jednog veka. Sve je stalo, uključujući i košarkaške utakmice, a hale u Beogradu, Arena i Pionir, u kojima igraju Partizan i Crvena zvezda, pretvorene su u skloništa za žrtve poplava. Fiba i Fiba Evropa će dopirneti pomoći sa 100.000 evra – navodi se na sajtu Fibe.

Generalni sekretar Fibe i član Medjunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman i predsednik Fiba Evropa Turgaj Demirel rekli su da je „sada vreme da se košarkaški svet ujedini i da učini sve kako bi se pomoglo ugroženima”.

Generalni sekretar Fiba Evropa Kamil Novak istakao je da takve tragedije moraju svima da budu podsetnik šta su pravi prioriteti.

– Ovakve tragedije nas podsećaju da je košarka samo igra. Postoje mnogo važnije stvari u životu i važno je da se svi bavimo stvarima sa kojima su suočena naša braća u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da im pružimo odgovarajuću pomoć – rekao je Novak.