FIĆA POKORIO ITALIJU: Krajinović osvojio drugi pehar za mesec dana!

krajinović
sparkassen-open.de

Za Filipa Krajinovića je čuveni Nik Bolitijeri kazao da ga podseća na Andrea Agasija. Za mladog Somborca Rodžer Federer je tvrdio da ima kvalitet da bude među dvadeset najboljih na svetu. Za Fiću je njegov drug Viktor Troicki kazao da će biti stub srpske reprezentacije u budućnosti samo ukoliko bude više verovao u sebe. Sve te lepe reči Krajinović je potvrdio u nedelju u podne kada je osvojio treći čelindžer u ovoj godini te potvrdio da je konačno zdrav i da može da konkuriše za povratak najpre u sto najboljih, pa u 50, onda u 20...

 

U finalu čelindžera u italijanskom gradu Bjela Filip je pobedio domaćeg takmičara Karusa sa 6:3, 6:2 i tako posle Hajlbrona i Marburga koji je osvojio pre mesec dana, još jedan pehar sa čelindžera uvrstio u kolekciju.

 
Osvojen pehar na ovom takmičenju dosta će mu značiti kako bi nastavio da napreduje. U Italiju je došao kao 140. na svetu, a od ponedeljka će se naći na pragu ulaska u 100 najboljih na planeti. Podsetimo, najbolji rang ovaj Somborac je ostvario 6. aprila 2015. kada je bio 86. na listi.

Da ne pokaže pun potencijal Krajinovića su omele povrede. Još kao junior Filip je morao da ide na operacije ramena. I taman kada bi se oporavio i počeo dobro da igra, opet bi se povređivao. Tako od oktobra 2015. pa sve do sredine 2016. gotovo da nije izašao na teren jer je povredio ruku, a onda kada bi se ukazalo svetlo na kraju tunela, dobio je mononukleozu. Opet je usledilo mirovanje.

Nije ni 2017. počela sjajno, ali Filipova želja da igra nadjačala je sve nevolje u kojima se nalazio.

Razmišljao sam dosta u pauzi i shvatio da želim da budem u vrhu ili neću da se bavim tenisom uopšte. Dok nisam igrao shvatio sam da sam pre dosta obraćao pažnju na to šta drugi žele, a sada sam sebe stavio u prvi plan. Želim da uživam i da se takmičim. Znam da mogu dosta da dam tenisu – kazao je Krajinović u jednom intervjuu za srpske medije početkom ove godine.

A kada je zdrav, onda nema razloga da ne uživa na terenu. Krajinović je započeo još jedan put ka vrhu. Nadamo se ovoga puta bez povreda. I sa većom verom u sebe. Potencijala da se takmiči sa najboljima sigurno ima. Vreme je da to potvrdi na terenu.