FIFA JE ODABRALA: Ronaldo ponovo NAJBOLJI NA SVETU, majstorija Žirua zaslužila “Puškaša”! (VIDEO)

Ronaldo
Beta

Fudbaler Real Madrida i reprezentacije Portugala, proglašen je za najboljeg igrača sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA).

 

U izboru je presudila činjenica da je Ronaldo kao lider Real Madrida uspeo da odbrani titulu prvaka Evrope početkom juna ove godine.

– Zahvalio bih Real Madridu na podršci svih ovih godina. Ovo je veliki trenutak za mene – rekao je Ronaldo na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Ronaldo je drugi put zaredom izabran za najboljeg fudbalera sveta.

Pored Ronalda, u najboljem timu sveta u izboru FIFA su još Nejmar, Lionel Mesi, Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta, Dani Alves, Leonardo Bonući, Serhio Ramos, Marselo i Đanluiđi Bufon.

Kapiten Juventusa i reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon je najbolji golman.

– To što sam najbolji golman ipak nije bilo dovoljno da postanemo šampioni Evrope. Nadam se da ću ove sezone igrati bolje, kako za Juventus, tako i za reprezentaciju – rekao je Bufon.

Zinedin Zidan je proglašen za najboljeg trenera. Pod njegovim vođstvom Real je postao prvi klub koji je odbranio titulu u Ligi šampiona.

– Želeo bih da zahvalim svim igračima Real Madrida koji su ovo omogućili – rekao je Zidan.

Francuski fudbaler Olivije Žiru dobio je nagradu “Puškaš” za najlepši gol, postignut protiv Kristal Palasa u Premijer ligi.

Nagrada za najbolje navijače pripala je Seltiku, isti dan kada je škotski klub kažnjen zbog ponašanja svojih pristalica u Ligi šampiona.

Seltik je kažnjen sa 10.000 evra pošto je jedan navijač tog kluba ušao na teren i pokušao da šutne protivničkog fudbalera Kilijana Mbapea na utakmici protiv Pari Sen Žermena.

To je bila 12. kazna koju je zbog ponašanja navijača UEFA izrekla Seltiku u poslednjih šest godina.