FIFA PRETI JUNAKU ČETVRTFINALA: Vida dobio opomenu zbog POLITIČKE PORUKE (VIDEO)

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas istragu, nakon što je hrvatski reprezentazivac Domagoj Vida uzviknuo "Slava Ukrajini", posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Beta

Fifa je navela da je pokrenula istragu posle video snimka u kome se pojavljuju Vida i skaut reprezentacije Hrvatske, bivši reprezentativac Ognjen Vukojević.

Vida je uzviknuo “Slava Ukrajini”, a Vukojević je rekao da je pobeda za “Dinamo i za Ukrajinu”. Njih dvojica su svojevremeno zajedno igrali za Dinamo iz Kijeva.

– Prikupljamo izveštaje sa utakmice, kao i moguće dokaze vezano za poruke u video snimku. Dok ne razmotrimo sve informacije, nećemo komentarisati ovaj slučaj – navodi se u saopštenju.

Fifa zabranjuje političke poruke, diskriminacione i lične poruke na utakmicama, pa bi Vida mogao da bude kažnjen novčano ili suspenzijom.

Vida je juče postigao drugi gol za Hrvatsku u regularnom delu utakmice, kao i gol tokom izvođenja penala, posle čega je njegova ekipa prošla dalje.

Hrvatska će u sredu od 20 časova igrati protiv Engleske, u polufinalu Svetskog prvenstva.

Vida je rekao da se “samo šalio”.

– Ovo je pobeda za Hrvatsku. Nema politike. U Ukrajini imam prijatelje otkako sam igrao u Dinamu. Ne znam zbog čega to Rusi ne shvataju. Ja volim ruski narod, ovo je bila šala – naveo je Vida.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zvanično je danas upozorila hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu, koji je poslao poruku podrške Ukrajini posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.