Filip Đorđević: Srećan sam zbog igranja sa Kloseom, Kolarov mi je rekao da svi žive za gradski derbi

Fudbalski reprezentativac Srbije Filip Đorđević rekao je da mu je čast što će sa Miroslavom Kloseom predvoditi napad Lacija i dodao da se nada da će golovima pomoći klubu da izbori plasman u neko evropsko takmičenje.

Đorđević je u rimski klub došao iz Nanta kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor, a zajedno sa njim stigao je i Dušan Basta iz Udinezea.

– Prvi utisci su sjajni, Lacio je odličan klub i zaslužuje da igra u Evropi. Srećan sam i ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Veliko je zadovoljstvo igrati sa nekim kao što je Klose, mnogo ću naučiti od njega. Nadam se da ćemo biti dobar tandem – rekao je Đorđević za Gazetu delo Sport.

On je istakao da je pričao sa saigračem iz reprezentacije Srbije Aleksandrom Kolarovim, koji mu je objasnio koliki je značaj gradskog derbija sa Romom.

– Razgovarao sam sa Kolarovim i znam da svi u gradu jedva čekaju derbi Rima. Dosta sam razmišljao o tome i veoma sam motivisan. Navijači su ovde sjajni i to će nam svima dati dodatnu snagu – naveo je Đorđević.

Đorđević je tokom karijere igrao za Rad i Crvenu zvezdu, a za reprezentaciju Srbije odigrao je 12 utakmica i postigao četiri gola.