Filip Lam: Duel sa Realom je dostojan finala

Kapiten minhenskog Bajerna Filip Lam rekao je da je duel sa madridskim Realom u Ligi šampiona finale pre finala, dok je golman Manuel Nojer istakao da se raduje povratku na Santjago Bernabeu za koji ga vežu lepe uspomene.

– Radi se o dva vrhunska tima. Ovaj duel je dostojan finala. Mislim da su šanse podjednake za prolaz dalje. Cilj nam je naravno da prođemo dalje i uradiće sve da tako i bude – rekao je Lam za klupski sajt.

Golman Nojer je pre dve godine, takođe u polufinalu Lige šampiona, na stadionu u Madridu odbranio penale Kristijanu Ronaldu i Kaki i otvorio Bajernu put ka finalu.

– Radujem se što ću ponovo igrati na Bernabeu. Nosim lepe uspomene sa tog stadiona, dobro se sećam meča od pre dve godine. Pritom, biće prava fudbalska atmosfera u gradu, jer i gradski rival Atletiko dan ranije igra polufinale protiv Čelsija – naveo je Nojer.

Reprezentativac Španije Havi Martinez izjavio je da je Bajern na današnjem žrebu u sedištu UEFA u Nionu dobio najtežeg protivnika.

– Biće nam veoma teško, ali verujem u ovu ekipu. Dok sam igrao za Bilbao često sam gubio od Reala u Primeri, ali nadam se da će sada u dresu Bajerna biti drugačije – poručio je Martinez.