Filip završio učešće na US Openu, Amerikanac bolji od njega! Krajinović – Smiček 6:4, 3:6, 2:6, 6:7

Srpski teniser Filip Krajinović u prvom kolu US Opena izgubio je od Amerikanca Tima Smičeka sa 6:4, 3:6, 2:6, 6:7(5).

Zvanično, to je bio njihov prvi međusobni duel na ATP turu, iako su Krajinović i Smiček već imali dva duela na čelindžerima i u kvalifikacijama.

Oba meča je dobio Amerikanac – 2008. u Bradentonu (6:4, 6:4) i 2010. godine u kvalifikacijama za Masters u Indijan Velsu (6:1, 6:0).

Najava i tok meča:

Krajinović je trenutno 108. igrač na ATP listi, dok je Smiček 90. reket sveta. Srpskom teniseru je ovo drugo učešće na US openu i prvi nastup u glavnom žrebu. On je 2010. godine poražen u drugom kolu kvalifikacija.

Pobednika ovog duela u drugom kolu očekuje duel sa boljim iz meča između Austrijanca Andreasa Hajdera-Maurera i Španca Roberta Bautiste Aguta.

Prvi set: Filip Krajinović – Tim Smiček 6:4

Smiček je sigurnim servisima otvorio meč, a taj trend je nastavio i Krajinović. Obojica su bili dominantni na servisu, pa u uvodnim gemovima nije bilo mnogo uzbuđenja. Prvi je zapretio Krajinović koji u petom gemu dolazi do prvih brejk lopti. Prvu nije iskoristio pošto je jedan forhend poslao u aut, ali su usledile dve nove greške Amerikanca zahvaljujući kojima Filip stiže do vođstva od 3:2. Krajinović je tu prednost rutinski sačuvao i posle 29 minuta igre dobija prvi set rezultatom 6:4.

 

Drugi set: Filip Krajinović – Tim Smiček 3:6

Nastavak meča je doneo mnogo veću borbu. Tim Smiček je ovog puta prvi ugrozio servis Krajinovića, ali u maratonskom četvrtom gemu ne koristi čak tri brejk prilike. Filip u narednom gemu takođe nije iskoristio priliku da dođe do prednosti. Međutim, Smiček u šestom gemu ipak stiže do brejka, a zatim i do vođstva od 5:2. Usledila je rutinska završnica, pa je Amerikanac posle 44 minuta igre stigao do izjednačenja – 6:3.

Treći set: Filip Krajinović – Tim Smiček 2:6

Kao da je Krajinović stao u trećem setu, a protivnik je to iskoristio i lako poveo sa 2:0. U nastavku ista situacija, Smiček je igrao mnogo bolje i dopustio Krajinoviću samo dva gema. Amerikanac je pri rezultatu 5:2 servirao za 2:1 u setovima, igrali su se dugi poeni, Krajinović je pretio, ali nedovoljno za ostanak u trećem setu, koji je završen 6:2.

Četvrti set: Filip Krajinović – Tim Smiček 6:7

Počelo je žestoko u četvrtom setu, a obojica tenisera su osvojila uvodna dva gema na svoj servis – 2:2. Ni posle šest odigranih gemova situacija se ne menja, pa je i dalje izjednačeno – 3:3.

Neizvesnost je nastavljena, a teniseri još uvek ljubomorno čuvaju svoje servise – 5:5. Jedanaesti gem u četvrtom setu Filip je bez problema osvojio, pa je tako doveo Amerikanca u situaciju da servira za ustanak u ovom setu. Presija nije uticala na Smičeka, tako da će se igrati taj-brejk – 6:6.

Iako je imao mini-brejk viška, Srbin nije uspeo da materijalizuje tu prednost tako da je u 13. gemu izgubio sa 7:5. To znači da Filip već posle prvog kola mora da pakuje kofere i da hvata avion iz Njujorka.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US Opena možete pratiti na našem UŽIVO blogu posvećenom poslednjem Gren slemu sezone.