Filipović: Imali smo nemački mentalitet, presudilo je naše veliko srce

Vaterpolista Srbije Filip Filipović bio je veoma zadovoljan plasmanom u finale Evropskog prvenstva i pobedom nad Crnom Gorom od 10:9.

– Naš premijer voli Nemačku i mi smo imali nemački mentalitet. Jako teška utakmica, šok na početku, 5:1. Bili su bolji tri četvrtine. Na kraju smo pokazalo koliko verujemo u pobedu, možda niko nije verovao osim nas i trenera. Imamo veliko srce, mentalitet je naša snaga. Finale je veliko za zadovoljstvo posebno pred njihovom publikom možemo samo da dobijemo. Biće to spektakl bar se nadam da će svi faktori biti na tom nivou – rekao je Filipović.

Stefan Mitrović je takođe podelio radost sa prisutnim navijačima i rekao da je sada medalja u džepu, a da bi u finalu voleo da se još malo čuje “Srbija” protiv Mađarske na njihovom bazenu.

– Medalja je u džepu. ovo su mečevi opasni za srce.Reprizirali smo London. Čestitam ekipi, nije fraza ali igrati sa ovim momcima to treba doživeti, Pobedu posvećujemo porodici ali i svim ljudima koji su izgubili sve u poplavama. Kada se držimo zajedno onda smo najjači. Daćemo sve od sebe i voleli bi da se čuje još Srbija u Madjarskoj – naglasio je Mitrović.

Srbija će u nedelju od 20:30 igrati protiv Mađara za zlato na Evropskom prvenstvu.