Filipović: Srpski vaterpolisti nemaju ni minimalne uslove za rad

'Rezultati reprezentacije su impresivni, vaterpolo je sport broj jedan u našoj zemlji i nadam se da će i ostali momenti ispratiti ovakav uspeh. Pre svega mislim na organizaciju, prisutnost u javnosti i ekonomsku stabilnost Vaterplolo saveza koji je protekle dve-tri godine pretrpeo teške udarce', rekao je Filipović novinarima u Beogradu.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da reprezentacija i taj sport u Srbiji zaslužuju mnogo više, makar normalne uslove za rad.

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pobedivši Mađarsku u finalu sa 12:7.

Oni su se juče vratili u Srbiju posle sedam sati putovanja autobusom od Budimpešte do Beograda.

– Mi uvek tražimo samo najnormalnije uslove, nažalost prošle i pretpošle godine smo imali sve sem toga. Ove godine je to bilo skromno, ali u neku ruku dovoljno, iako smatram da ovakva reprezentacija zaslužuje zaista, ne mnogo više, nego najnormalnije uslove – dodao je Filipović.

Filipović je istakao da bar novim generacijama treba omogućiti da se normalno razvijaju kroz sport.

Jedna od najboljih utakmica na šampionatu Evrope u Budimpešti bilo je polufinale Srbije i Crne Gore. U tom meču izabranici Dejana Savića su gubili od početka meča, ali su uspeli da preokrenu rezultat i trijumfiju.

U finalu Srbija je dominirala od početka do kraja i sasvim zasluženo je odbranila titulu osvojenu pre dve godine u Ajndhovenu.

– Nama je bilo vrlo jasno šta se dešava u polufinalu, jedino što nismo uspeli da se otisnemo sa tog dna na koji smo pali na samom početku utakmice. Najbitnije je da smo pokazali mentalitet i duh ove zemlje, reperezentacije i da smo na kraju uspeli da se zasluženo plasiramo u finale. Samo finale… Svima je poznato šta se desilo, ali karakter ekipe se najbolje video u tom polufinalu – kazao je on.

Vaterpolisti Srbije su danas ispred Gradske skupštine u Beogradu zajedno sa nekoliko hiljada navijača proslavili osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.