FINALE KUPA: Jagodina brani titulu, Voša se nada prvencu

- Ova utakmica jedna je od najlepših sportskih događaja u Srbiji - kaže trener Jagodine, Mladen Dodić.

Konačno se bliži i čuvena sreda. Pored silnih turbulencija u kome se minulih dana našao srpski fudbal, sutra će se odigrati jedan od najvažnijih događaja – finale Kupa Srbije.

Protivnici su i više nego poznati. U direktnom okršaju Jagodina i Vojvodina će na stadionu Partizana odlučiti ko će narednih godinu dana da čuva pehar…

Od zonaša do člana Jelen Super lige i tima koji zauzima treće mesto na tabeli, Jagodina je postala jedan od zavidnih konkurenata i opasnih protivnika. U poslednjih nekoliko godina ekipa Mladena Dodića nalazi se u velikom usponu, a prošle godine uspela je i da ispiše stranice istorije ovog kluba. Prema tome, motiv za odbranu trofeja je i više nego dovoljan…

– Ova utakmica, koja sada već postaje cesta, svakako je jedan od najlepših sportskih događaja u Srbiji – započeo je trener Jagodine Mladen Dodić na zajedničkoj konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg finala, prenosi B92.

Trener Dodić ističe da ekipa ima obavezu da pehar zadrži na policama u prostoriji kluba…

– Želim da svi akteri doprinesu da napravimo lepu atmosferu i učinimo ovaj dogadjaj još boljim. Vojvodina je veoma dobro ukomponovana ekipa sa dosta mladosti i talenta, a isto tako i iskustva. Siguran sam da je pred njima svetla budućnost. Oni su posle zimskih promena u klubu mnogo brže od očekivanog došli do željene igre – oprezan je Dodić. Prema njegovim rečima, Vojvodina možda igra i najlepši fudbal u Srbiji.

Sa druge strane u protivničkom taboru ne žele reprizu od prošle godine, pa se nadaju da bi mogli da stignu do prvog Kupa u istoriji kluba.

– Jedina obaveza mojih igrača je da igraju fudbal, da se bore i da pokušaju da osvoje prvi Kup za Vojvodinu u istoriji kluba. Mi smo jedan novoukomponovani tim, za razliku od prošle godine, ali želja je opet velika – rekao je trener Vojvodine Branko Babić.

Predstojeća utakmica jeste veoma važna, ali svi su svesni da se fudbal igra i posle te srede…

– Ono što treba svi akteri na terenu da doprinesu, jeste zabava i dobra igra, jer je to ono što nedostaje srpskom fudbalu. Jagodina je super ekipa, koja je na okupu već tri godine, uz veoma mali broj promena. Oni su tim koji igra organizovano u odbrani i najveći problem će biti to probiti – kazao je Babić.

 

Jagodinci na istoku, Novosađani na severu

Za navijače Vojvodine predviđena je severna tribina, kao i sektori A i B tribine zapad. Pristalice Jagodine biće smeštene na istočnoj tribini. Ostali gledaoci koristiće sektore V, G, D i E tribine zapad.