Finale Rolan Garosa: Đoković i Nadal za slavu, istoriju i titulu ‘kralja’ svetskog tenisa

U nedelju od 15 časova na šljaku stadiona 'Filip Šatrije' izlaze dvojica najvećih rivala u istoriji tenisa - Novak Đoković i Rafael Nadal. Biće to njihov 42. međusobni duel, a pobeda bi srpskom teniseru donela jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje, kao i povratak na 1. mesto ATP liste.

Ono što je jedino izvesno jeste činjenica da onaj teniser koji pobedi danas (p)ostati svetski „Broj jedan”. Nedeljni meč je 42. međusobni Noleta i Rafe, a momak sa Majorke trenutno vodi sa 22-19 u pobedama. U poslednjih deset mečeva obojica su po pet puta izlazili kao pobednici, s tim što je Đoković dobio poslednja četiri duela.

Srbin će se u slučaju pobede postati tek osmi teniser u istoriji ove igre koji je osvojio sva četiri Gren slema.

Rafael Nadal izgubio je samo tri seta od Đokovića u njihovih pet do sada odigranih mečeva na Rolan Garosu, a u karijeri je na pariskom Gren slemu poražen samo jednom i to od Robina Soderlinga 2009. godine.

U 2014. godini Srbin je odigrao 27 mečeva i ima skor od 24-3, dok je Nadal nešto uspešniji: 40 puta je izlazio na teren i ima 34 pobeda i šest poraza. Obojica su tri puta ove godine dizali trofeje, a sastajali su se samo u Majamiju i Rimu. Novak je oba puta slavio.

Ovo će biti sedmo Gren slem finale o kojem će odlučivati Đoković i Nadal, a u prethodnih šest obojica su ostvarili po tri pobede.

Finalni meč ovogodišnjeg Rolan Garosa igra se na terenu „Filip Šatrije” sa početkom od 15 časova, a prenos možete da pratite uživo na našem portalu.