FK Crvena zvezda: Predsednik Partizana se obrušio na državu

Fudbalski klub Crvena zvezda neprijatno je iznenađen izjavom predsednika Partizana Dragana Đurića, koji se, kako je navedeno, svojim izjavama obrušio na državu i državne organe povodom organizacije utakmice Srbije i Albanije, koja je prekinuta zbog incidenata na terenu.

– Smatrali smo da je neophodno da dva velika kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan imaju dobre i korektne odnose u interesu fudbala, ali to je izgleda nemoguće. Neprijatno smo iznenađeni izjavom Dragana Đurića koji se obrušio na državu i državne organe povodom organizacije utakmice Srbije i Albanije – navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

– Njemu kao čoveku koji vodi jedan veliki sportski klub, kao što je Partizan, ne pripada da daje izjave koje izlaze iz sportskih okvira. Koju poruku je želeo da pošalje Dragan Đurić izjavom da su državni organi krivi za nerede na utakmici i da je neko namerno hteo da izazove krvoproliće – dodaje se u saopštenju koje je potpisao predsednik Skupštine Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Đurić je nedavno izjavio da je Fudbalski savez Srbije učinio sve što je mogao kako bi utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bila bezbedna i pozvao državne organe da objasne zbog čega je dozvoljeno poznatim izgrednicima da uđu na stadion. U Zvezdi smatraju da je on tom izjavom želeo da „fokus dešavanja prebaci na teren politike”.

– Na koga je mislio Dragan Đurić? Ovo je ozbiljna, neprosmišljena izjava koja izlazi iz okvira u kojima treba da se bavi predsednik jednog fudbalskog kluba. Koga je hteo da zaštiti izjavom da je FSS uradio sve što je blo u njegovoj moći? Tomislava Karadžića? – piše u saopštenju.

Iz Zvezde podsećaju da je FSS kao organizator skupa dužan da obezbedi sve uslove za nesmetano odigravanje utakmice i da to traže Evropska fudbalska unija (UEFA) i Svetska fudbalska federacija (FIFA) od nacionalnih saveza, a ne od državnih organa i navode da je Đurić „u interesnoj sprezi sa rukovodstvom FSS”.

– Da li je Dragan Đurić ikada na utakmici Lige šampiona video naoružanu policiju unutar terena ili su samo prisutni redari koje je domaćin angažovao? Đurić otvoreno kaže da mu je žao čelnika Saveza koji dobro rade svoj posao i na krajnje brutalan način napada državne ograne. Sada kada ne prezaju ni od napada na državne organe konačno je jasna interesna sprega Đurića i njegovih saradnika sa rukovodstvom Saveza – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se postavlja pitanje na koga je Đurić mislio kada je pitao MUP zašto „zataškava istinu o incidentu u Đenovi”.

– Da li je to nastavak priče koju su godinama unazad u javnosti plasirali čelnici FSS bliski Đuriću da je Đenova organizovana od strane tadašnjih čelnika Zvezde i nekih političara koji su sada na vlasti? Simptomatično je da se poklope i slaba organizacija utakmice i upad huligana pred kamere i izjave Dragana Đurića – piše u saopštenju.

UEFA je prekinutu utakmicu Srbije i Albanije registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su joj oduzeta tri boda i igraće dve naredne utakmice u kvalifikacijama bez pristustva publike.

– Zašto ste sada ljuti na Uefa kada ste godinama unazad obmanjivali sportsku javnost u Srbiji da ste lični prijatelji sa čelnicima iz Niona. Šta se sada desilo sa vašim prijateljima koje pominjete kad god vam zatrebaju u vašim sitnim dnevnim porebama? – navodi se.

Iz Zvezde su poručili Đuriću da su razočarani njegovom izjavom i da bi trebalo da se drži sportskih tema, „jer sportskim funkcionerima jedino to i pripada”

– Iako je albanska strana svojom bolesnom željom da propagira jednu fašističku ideju izazvala incident i na taj način na najgrublji način prekršila načela Uefa i Fifa da stadioni ne mogu biti poligoni za izražavanje bilo kakvih političkih stavova, ipak smo mi kažnjeni oduzimanjem bodova, igranjem bez publike u narednim mečevima i na taj način se udaljili od plasmana na EP. Gde su vam sada prijatelji u Uefa?? – navodi se u saopštenju Zvezde.

 loading...