FK Metalac: Stav naše uprave je jedini ispravan

FK Metalac saopštio je da je se igrači nisu pojavili na ponovljenom revanšu baraža za Superligu, jer je to upravi kluba 'jedini mogući i ispravan stav'.

– Konačni cilj Metalca je podizanje nivoa i kvaliteta takmičenja I Izvršni odbor smatra da je ovakav naš stav jedini mogući i ispravan – navedeno je iz Metalaca u saopštenju dostavljenom novinarima na stadionu na Banovom brdu.

Fudbaleri Metalca nisu se pojavili na terenu za utakmicu koja je danas trebalo da se igra protiv Rada.

Metalac i Rad odigrali su nerešeno bez golova u prvom susretu u Gornjem Milanovcu, a revanš utakmica prekinuta je prošlog četvrtka na Banovom brdu pri vođstvu beogradske ekipe sa 1:0, jer su navijači domaćeg tima aktivirali suzavac.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da se utakmica odigra ponovo u novom terminu, na šta Metalac nije pristao.

Metalac je istakao u saopštenju da očekuje podršku sportske javnosti u Srbiji i nadležnih organa FSS-a.

Metalac je još saopštio da je neodigravanjem utakmice želeo da ukaže javnosti i nadležnim organima FSS-a da problemi moraju da se “sistemski rešavaju, a ne da se zataškavaju”.

– Na samoj prekinutoj utakmici, u izjavama zvaničnih lica, stvari se ne nazivaju pravim imenom, već se u startu tendeciozno razvodnjavaju u cilju zataškavanja – saopšteno je iz Metalca.

Takodje se navodi da Takmičarska komisija nije primenjivala propise FSS-a, već je “dala sebi za pravo da tumači i utvrdjuje krivce za prekid utakmice van svoje nadležnosti”.