FK Novi Pazar osudio svoje navijače

FK Novi Pazar osudio je huligansko ponašanje svojih navijača i incidente koje su izazvali na prvenstvenoj utakmici 23. kola u subotu sa Napretkom u Kruševcu.

Upravni odbor kluba izdao je saopštenje u kojem ističe da su na stadionu u Kruševcu viđene scene kojima nije mesto na sportskim borilištima i koje su „svakako za osudu”, a da će načinjenu materijalnu štetu Novi Pazar nadoknaditi domaćinu.

„FK Novi Pazar će u narednim danima pokušati da utvrdi ko su ljudi među navijačima koji sebe nazivaju navijačima Novog Pazara, a koji su verovatno insinuirani iz raznih razloga, samo ne sportskih, i da li su namerno izazvali incidente. Očigledno nekim ljudima ne odgovara uspeh našeg kluba kada pri vođstvu od 1:0 prave incidente, kao i u završnici meča kada se lomio rezultat”, navodi se u saopštenju Pazaraca.

Dodaje se da su predstavnici kluba imali dogovor sa navijačima o fer i sportskom navijanju, ali da „to nije bilo dovoljno”.

„Čak je i predsednik kluba pokušao lično na poluvremenu da ih zamoli i podseti na dogovor. Ishod svega je da je prilikom pražnjenja dela tribine, gde su bili smešteni naši navijači, došlo do obračuna sa policijom i redarima u kojima je povređeno više lica. Na organima koji su zaduženi za organizaciju i bezbednost meča je da utvrde da li je bilo prekoračenja ovlašćenja, kao i da se pronađu i procesuiraju vinovnici ovih incidenata”, zaključuje se u saopštenju FK Novi Pazar.

Utakmica koju je Napredak dobio sa 2:1 dva puta je bila prekinuta. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom delu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

Neredi na tribinama usledili su kada je poništen gol Pazaraca u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović zatresao mrežu gostiju za pobedu Napretka od 2:1.

Gostujući navijači ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.