FK Rad: Gledamo samo u svoje dvorište, drago nam je što smo izborili opstanak

Uprava i fudbaleri Rada izrazili su žaljenje što Metalac nije došao na ponovljeni revanš meč baraža za opstanak u Jelen Superligi Srbije.

– Prava je šteta što je danas izostala sportska priredba. Zadovoljni smo i srećni što smo ostvarili svoj cilj, za koji smo na početku sezone mislili da je nemoguć, i što smo uspeli da sačuvamo Rad u Jelen Superligi – rekao je predsednik Rada Vladimir Savić.

Prvi revanš meč igran je pre sedam dana, ali je prekinut pri vođstvu Rada od 1:0 zato što je na tribini sa domaćim pristalicama aktiviran suzavac.

Zajednica prvoligaša naložila je igranje novog meča, dok su u Metalcu rekli da veruju da je domaćin bio odgovoran i odbili su da dodju na ponovljeni meč.

– Mi gledamo samo u svoje dvorište, i mi ćemo isključivo gledati sportske motive. Žao nam je što nismo odmerili snage i želim da čestitam svim igračima i svima u klubu na opstanku u Superligi – rekao je Savić.

Kapiten Branislav Milošević imao je isto mišljenje.

– Žao nam je što se igrači Metalca nisu pojavili. Žao nam je što nismo mogli na terenu da odmerimo snage da vidimo ko je bolji, ali ja poštujem njihovu odluku – rekao je Milošević.