FK Vojvodina: Blokada od 293 miliona dinara zbog izmišljenog duga!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina saopštio je danas da je taj klub u blokadi od 293 miliona dinara zbog „nepostojećeg i izmišljenog” duga.

– Blokada je nastala neovlašćenim puštanjem menice, i to za nepostojeći i izmišljeni dug, sa željom da se opljačka i destabilizuje FK Vojvodina. To je bivše rukovodstvo kluba omogućilo nekome, ko zbog takvih i sličnih zloupotreba u privredi, ima već više od 10 krivičnih prijava – navodi se u saopštenju.

Vojvodina je navela da već nekoliko meseci sudskim putem pokušava da se zaštiti od ovakvih „kriminalnih radnji”, kao i da želi da nastavi sa transparentnim i zakonskim poslovanjem, za šta je klub dobio i pohvalu UEFA za finansijski fer plej.

– Ističemo i činjenicu da je FK Vojvodina izmirila sve svoje obaveze prema državi, to jest da ne duguje ni po kom osnovu ni dinar, kao i da je pre tri dana isplaćena novembarska plata, što ide u prilog tome da strategija kojom se klub vodi već daje vidljive rezultate – piše u saopštenju.

Navodi se da su nasleđene obaveze iz 2007. godine, kao i da je teško u kratkom vremenskom periodu izmiriti sva višegodišnja dugovanja.

– Nadamo se da će zvanični državni organi reagovati u interesu pravde i sporta – poručio je Upravni odbor Fubalskog kluba Vojvodina.