Fofana: Lakše bi bilo kada bih znao da zabušavam, da nisam maksimalno profesionalan…

Fudbaler Partizana Ismail Beko Fofana rekao je za Večernje novosti da mu teško pada što je u drugom planu u timu crno-belih ove sezone.

Fofana je u dosadašnjem delu sezone u prvenstvu pet puta ušao sa klupe, upisao 44 minuta i dva gola, dok je u Evropi na tri meča igrao 67 minuta, pošto očekivano, zbog svojih igara, Petar Škuletić i Danko Lazović dobijaju priliku pre njega.
– Ne mogu da budem neiskren i kažem da nisam očekivao šansu. Verovao sam da ću bar u Kupu moći da zaigram, ako ne celu utakmicu, onda bar deo. I rezultat je išao u prilog mojim željama, ali je sve ostalo na zagrevanju. Razočaran sam, to je osećaj u ovom trenutku preovlađuje kod mene – rekao je Fofana.
– Bilo bi mi lakše kada bih znao da zabušavam na treninzima, da ne odrađujem sve postavljene zadatke maksimalno profesionalno. Upravo zbog toga mi je još teže, jer iako poštujem opredeljenje da su drugi u prednosti čudno mi je da barem u Kupu ne mogu da dobijem priliku – razočaran je tamnoputi napadač.

Internacionalac iz Obale slonovače ističe da ima odličan odnos sa trenerom Markom Nikolićem, ali mnogi izvlače zaključak da Fofanini igrački kvaliteti nisu po meri mladog stručnjaka.

– Nisam razgovarao sa trenerom o mom statusu, niti planiram. On je taj koji odlučuje, a meni je ostalo samo da Bogu na volju ostavim šta će dalje da bude samnom. U Božijim sam rukama, a kada je tako, onda je nemoguće davati bilo kakve prognoze – naglasio je Fofana.

Fofana je istakao da mu je drago što dobija podršku navijača, ali da samo želi da igra fudbal:

– Navijači me obožavaju i ja obožavam njih. Volim Partizan, volim navijače, nemam nikakve primedbe na život u Beogradu i Srbiji, ali želim da igram fudbal. To je moj posao i strast – istakao je Fofana.