Fondacija Novak Đoković iznenadila najmlađe: Novogodišnji paketići za decu iz hraniteljskih porodica u Kragujevcu

Fondacija Novak Đoković uručila je danas novogodišnje paketiće deci iz hraniteljskih porodica Centra za porodični smeštaj i usvojenje iz Kragujevca. Značajnom donacijom Fondaciji, koja je omogućila poklone za 157 mališana uzrasta od tri do 10 godina, pomogla je i kompanija C&A. U svečanoj sali Osnovne škole "Stanislav Sremčević", priređen je zanimljiv program i dvočasovna animacija u kojoj su učestvovala i dva Deda Mraza.

Maja Jovanović, prodžekt menadžer Fondacije Novak Đoković, rekla je ovom prilikom da Fondacija drugu godinu za redom nastavlja saradnju sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje.

– Prošle godine smo usrećili mališane iz hraniteljskih porodica u Beogradu, a ove godine u Kragujevcu gde smo doneli divne poklone za još veći broj dece. Najmlađima koji žive u hraniteljskim porodicama, kao i hraniteljima, potrebna je puna podrška i Centar posebnu pažnju posvećuje njihovim potrebama i potencijalima. Biti hranitelj je divna i plemenita stvar i mi se zahvaljujemo svih ljudima koji preuzmu brigu o deci i ispune ih ljubavlju i pažnjom. Fondacija finansira projekat ”Podrška porodicama u riziku” koji služi da ojača porodicu i izbegne izmeštanje dece, kao i programe urgentnog hraniteljstva. Današnjom dodelom paketića želeli smo da i jednima i drugima ulepšamo novogodišnje praznike i da sa pozitivnim emocijama započnu Novu 2015. godinu – istakla je je Jovanovićeva.

U kompaniji C&A kažu da je socijalna odgovornost važan i neizostavan deo njihove poslovne folozofije, a da je osnovni cilj stvaranje ili poboljšanje uslova života i školovanja dece.

– U okviru našeg projekta C&A Initiative for Social Development podržavamo i finansiramo brojne projekte u velikom broju zemalja naših dobavljača, kao i na lokalnim tržištima gde imamo svoje poslovnice. Posebno nas raduje što ćemo zahvaljujući ovoj akciji dodele novogodišnjih paketića Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, izmamiti osmeh na licima mališana iz hraniteljskih porodica – rekli su u kompaniji C&A.

– Realizacija zaštite dece bez roditeljskog staranja vezana je sa mnogo izazova, zbog čega niti želimo, niti možemo sami. Novak Đoković Fondacija je jedan od naših partnera. Kao društveno odgovorno udruženje prepoznali ste našu viziju i pomažete da realizujemo našu misiju, zbog čega se zahvaljujemo u ime svih 500 dece i 400 hraniteljskih porodica kojima aktuelno pružamo podršku. Želimo vam da u svom radu beležite samo uspehe, i nadamo se da ćemo i u vremenu koje dolazi nastaviti saradnju – podvukao je Slaviša Sorak, direktor Centra za porodišni smeštaj i usvojenje Kragujevac.