FOTKA KOJA JE GLAVNA TEMA U REGIONU nakon meča Srbija – Hrvatska: Isto prezime – jedan pobedio, drugi izgubio (FOTO)

OI Rio
Printscreen

Rano jutros na terenu u Riju našla su se dva Bogdanovića, ali na suprotnim stranama - i obojica su bili najbolji u svojim timovima. Slika ove dvojice košarkaša odmah je počela da se širi društvenim mrežama.

Reprezentacije Srbije i Hrvatske nadmetale su se za prolazak u polufinale olimpijskog turnira i Srbija je izašla kao pobednika sa rezultatom 86:83.

Lepa pobeda, velika i jako značajna – ali ipak obojena nacionalističkim komentarima sa obe strane. U očima mnogih Srba ova pobeda je dvostruko veća jer je baš protiv naših suseda, dok se po hrvatskim društvenim mrežama i medijima šire komentari da poraz boli mnogo više jer je baš od Srbije.

Ubrzo su krenuli da se vode pravi mini-ratovi u sekcijama komentara na portalima i društvenim mrežama. Puni “municije” u vidu mržnje, uvreda, psovki. Najgori predstavnici obe strane postarali su se da se njihov glas čuje.

Koliko su tačno ovakvi statovi besmisleni možda je najbolje objasnio australijski komentator sinoć.

“Svi imaju ista imena, ali nemojte to ni slučajno da im kažete”, rekao je on kroz šalu, misleći baš na Bogdanovića i Bogdanovića. I nije bio jedini koji je bio zbunjen.loading...