FOTO: Veliki čovek, velikog srca – Kristijano Ronaldo

Po ko zna koji put do sada, Kristijano Ronaldo je srušio predrasude o samom sebi kao uobraženoj fudbalskoj zvezdi. Najnoviji potez ovog humanog čoveka to iznova potvrđuje.

Na slici koju možete videti u prilogu nalazi se Erik Ortiz.

Ovaj mališan ima 10 meseci i boluje od kortikalne displazije, ozbiljnog poremećaja na mozgu, koji može izazvati i do 30 napada u toku jednog dana.

Jedino rešenje ovog problema predstavlja operacija i potpuno uklanjanje problematičnog dela, a troškovi hirurškog zahvata iznose 60 hiljada evra, dok je svaki test do sada urađen porodicu ovog mališana izneo 6 hiljada evra.

Ljudi iz njegovog mesta, Viljaluenge de la Toledo, udružili su se kako bi sakupili sredstva za pomoć, skupljali su konzerve za reciklažu, prodavali rukotvorine.

Slučaj malog Erika je preko prijatelja došao i do Kristijana Ronalda. Portugalac se nije dvoumio, uključio se u akciju, ponudio se da pokrije ukupne troškove lečenja, kao i hirurške intervencije!

Mališanu je poslao svoje kopačke, dres i kompletnu fudbalsku opremu, a kada Erik odraste, nadamo se, u zdravog i jakog mladića, nema sumnje da će umeti da ceni ono što je najbolji fudbaler sveta uradio za njega.

Svaka čast Ronaldu, još jednom je pokazao da je čovek velikog srca!