FOTO + VIDEO: Ujedinjeni Grobari oživeli Jug, Delije pesmom protiv kiše! Parole nisu izostale

Turbulentan vikend za srpski fudbal. Efikasnost po golovima (24), kišovito pa sunčano, ujedinjenje 'Grobara', prepucavanje večitih rivala preko parola, furiozni Petar Jelić... Svašta smo mogli da vidimo u trećem kolu Jelen Super lige i zbog toga je portal Dnevno.rs odlučio da izdvoji ono najzanimljivije.

VOŽDOVAC – RAD Dugo će se prepričavati ‘petarda’ Petra Jelića za ubedljivu pobedu Rada nad Voždovcem 6:1. Pogledajte efikasnog napadača u epizodi: Sam protiv svih…

– Lagao bih kada bih rekao da sam i u najluđim snovima mogao da pretpostavim da će biti ovako. Svaki špic živi za golove, sanja da se upiše u strelce na debiju… A baš ovako? ovo je već neka druga dimanzija, koju rečima ne mogu da opišem – iskren je Jelić, momak o kome ‘bruje’ mediji…

JAGODINA – RADNIČKI NIŠ Veliki preokret viđen je na Gradskom stadionu u Jagodini gde je domaćin na poluvremenu gubio od Nišlija rezultatom 1:0, da bi u nastavku goste ispratili kući sa tri gola u mreži.

– Kao da sam prizvao još jednu dramatičnu utakmicu. Momci iz mog tima zaslužuju sve pohvale, to ne može svaka ekipa. Krivo mi je što nije bilo više navijača na tribinama, jer su imali i šta da vide – zadovoljan je trener Mladen Dodić.

NAPREDAK – OFK BEOGRA Raspucano je bilo i u Kruševcu. Posle odličnog debija u prethodnoj, Napredak je očajno startovao u novoj sezoni. U trećem kolu je ubedljivo poražen od OFK Beograda – 2:4 (1:3).

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA Derbi kola protekao je u znaku Beograđana. Zvezda je u Novom Sadu slavila minimalnim rezultatom – 1:0, ali pogodak koji je postigao Đorđe Rakić od onih je za koji se kaže: Jedan, ali vredan..

Naravno, kišovit dan nije sprečio ‘Delije’ da fenomenalnim navijanjem učestvuju u pobedi njihovog tima. Podsetimo se kako je ‘grmelo’ na stadionu Karađorđe…

PARTIZAN – DONJI SREM I za kraj, ide utakmica koja je privukla najviše pažnje. Najvećim delom za to zaslužena su dešavanja uoči i tokom meča. Naime, dve frakcije su se konačno ujedinile, pa je novo-stari Jug, ponovo oživeo. Atmosfera na stadionu Partizana je tokom 90 minuta bila na vrhunskom nivou, a navijanje koje je dopirelo sa južne tribine u nekoliko navrata je izazvalo grmoglasne aplauze sa Istoka i Zapada.

 

Od sad, pa za sva vremena… Nema više podela.

Ipak, da ne zanemarimo šta se dešavalo na terenu. Partizan je ponovo odigrao, veoma loše prvo poluvreme, ali je u nastavku učinio da se sve iz uvodnih 45 minuta igre zaboravi. Crno-beli su ekipu Donjeg Srema ispratili sa tri gola…

Što se tiče već pomenutih parola, i ovog vikenda ista se priča nastavila… Na utakmici Vojvodina – Crvena zvezda ‘Delije’ su odgovorile ‘Grobarima’ na pitanje: Alo mentoli kakav Kalčopoli?!

Udarac je uzvraćen i sa druge strane Topčiderskog brda…