Novak Đoković je prerano i na opšte razočaranje svih svojih fanova završio svoj ovogodišnji nastup na Vimbldonu i to predajom meča - prvi put na nekom Grend Slemu posle osam godina.

 

Bol u laktu bio je jači od želje za pobedom i Novak je morao da preda meč Tomašu Berdihu. Poslednji put na tako nešto bio je prinuđen još 2009. godine na Australijan Openu, kada je predao meč Endiju Rodiku.

Svima je bilo jasno da povreda uopšte nije bezazlena, a i sam srpski teniser je priznao da igra mnogo slabije u poslednjih nekoliko dana. Na konferenciji za medije jasno je rekao i šta ga muči.

– Nije rame, nego lakat koji me muči već godinu i po dana. Zbog toga sam morao da predam Vimbldon. Pokušao sam sve da ga oporavim od utorak i bio sam sposoban da igram nekih 30 minuta. Kod forhenda i servisa sam osećao najviše i nije bilo svrhe da nastavim – bio je iskren Novak.

O ozbiljnosti povrede svedoči i slika napravljena u trenutku kada Novak ulazi u auto i napušta kompleks “Old England Cluba”. Jasno je vidljiv zavoj na ruci, ali i Noletov osmeh na licu.

Želimo mu brz oporavak! loading...