FSS BLIZU ODLUKE? Evo ko će najverovatnije biti novi selektor posle Muslina!

Slavoljub Muslin
Beta/Branislav Božić

Mladi trener, koji je sada na azijskoj turneji, nastaviće posao i na Mundijalu. Uz sve ovo ide i informacija da je glavni adut Piksi izgleda definitivno odustao od klupe “orlova”.

 

Mladen Krstajić selektor Srbije!

Funkciju vršioca dužnosti, koju mu je dodelio Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, odmah pošto su Slaviša Kokeza i Slavoljub Muslin sporazumno raskinuli saradnju, mladi stručnjak će nastaviti da obavlja i na Mundijalu u Rusiji, od 14. juna do 15. jula sledeće godine. Uz sve ovo ide i informacija da je glavni adut manjeg dela srpskih medija Dragan Stojković Piksi izgleda definitivno odustao od klupe “orlova” pošto je upravo u Gvangžuu produžio višemilionski ugovor sa kineskim prvoligašem. Poruka je, dakle, više nego jasna: Piksi je (pre)skup i neozbiljno bi bilo da sedi na dve klupe.

LIČNA KARTA

Mladen Krstajić
Rođen: 4. marta 1974. u Zenici
Igračka karijera: Senta, Kikinda, Partizan, Verder, Šalke 04, Partizan, reprezentacija Jugoslavije (59 nastupa, dva gola) 

Koliko već poverenje Krstajić (43) ima na Terazijama govori i podatak da će u društvu čelnika FSS biti jedan od gostiju na žrebu u moskovskom Kremlju, 1. decembra, kada će uživo saznati u kojoj grupi će igrati Srbija narednog leta.

Kako “Novosti” saznaju, odmah pošto su FSS i Slavoljub Muslin prekinuli saradnju, predsednik Slaviša Kokeza je kao svog “prvog pika” na selektorskoj klupi predložio Mladena Krstajića. Razlozi za ovaj izbor su bili jednostavni: odan je svojoj fudbalskoj federaciji, ima bogato internacionalno iskustvo kao igrač, sa idealnim ocenama prolazi ispite za sve trenerske licence, stekao je od maja 2016. godine sjajno iskustvo uz Muslina i njegov stručni štab i ono što je možda najvažnije, igrači ga vole, jer ima poseban odnos prema njima.

Na sve ovo valja dodati i finansijski momenat. Naime, FSS bi dovođenjem nekog zvučnijeg imena u ovom trenutku potrošio više nego značajna sredstva, a već na prijateljskoj utakmici u Kini pre dva dana se videlo da Krstajić može sa podmlađenim “orlovima”, ali i da oni očigledno mogu sa njim.

U Fudbalskom savezu Srbije su tokom prošlog vikenda vodili dvodnevne pregovore sa Veljkom Paunovićem, iako obe strane ne žele to otvoreno da priznaju, a pregovori sa Stojkovićem su nastavljeni i na razočaranje FSS okončani preksinoć u Kini. Paunović i Piksi su odustali, u “magli” su ostali neki već pominjani kandidati, ali izgleda da će predsednik Kokeza da se odluči za Mladena Krstajića, koji je već 17 meseci u sistemu rada sa reprezentacijom koju je Muslin odveo na Svetsko prvenstvo.

STADION

Tri prioriteta su u narednih godinu dana pred FSS. Prvi je odlazak donekle podmlađenog sastava Srbije na Mundijal u Rusiju, a pozivi Živkoviću, Milinković-Saviću i Radonjiću na azijsku turneju su jasan signal. Drugi je početak izgradnje nacionalnog stadiona i treći je štednja na svim nivoima kako bi se u kasi na Terazijama našlo dovoljno sredstava za sledeći ciklus kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

BANETOVA STOTKA

Kapiten Srbije Branislav Ivanović će u utorak u Busanu, u Južnoj Koreji, da odigra 100. meč u dresu reprezentacije. Ovaj veliki jubilej biće obeležen na zajedničkom ručku neposredno pred meč “orlova”, ali i na samom terenu u Busanu, gde će mu predsednik FSS uručiti specijalnu plaketu. Ukoliko bude učesnik Mundijala u Rusiji, Ivanović će, bez ikakve sumnje, prestići aktuelnog rekordera Dejana Stankovića, koji je 103 puta nosio dres reprezentacije.