FSS: Meč Metalac-Rad zakazan je za četvrtak, a klub ima pravo da bira da li hoće da igra ili ne

Predsednik Takmičarske komisije FSS Blagoje Milošević rekao je da se Metalac nije žalio na odluku da se ponovi revanš meč baraža sa Radom za popunu Superlige.

U prvoj utakmici nije bilo golova, a revanš utakmica na stadionu Čukaričkog je prekinuta u 49. minutu pri vođstvu beogradskog tima od 1:0 zbog suzavca na tribini na kojoj su bili navijači Rada.

– Takmičarska komisija je donela odluku – da se meč igra u četvrtak. Mi nemamo potpunu informaciju o tome da Metalac neće igrati. Videli smo u medijima, a za nas to nije merodavna informacija. Najavili su žalbu, ali ona nije stigla do pre dva sata. Mogu da se žale, a o toj žalbi će se odlučivati po hitnom postupku – rekao je Milošević agenciji Beta.

Takmičarska komisija FSS je donela jednoglasnu odluku da Rad i Metalac odigraju novu utakmicu u baražu u četvrtak od 19.00 na stadionu Čukaričkog.

– Klub ima prava da bira da li hoće da igra ili ne. Ako ne izadju na teren, pravilnik je jasan – utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Rada. Mi samo primenjujemo pravila FŠ, a pošto je ovo nastavak prvenstva važe ista pravila kao i u prvenstvu – dodao je Blagoje.

Upravni odbor Metalca je potom saopštio da taj klub neće igrati ponovljeni meč, a trener Aleksandar Janjić je raspustio ekipu.

– To je jedan od težih prekršaja. Ja razumem stranu koja gubi i nezadovoljstvo, ali ta reakcija je neprimerena. Mi ćemo sprovesti sve pripreme za utakmicu, a ako ne dođu disciplinska komisija će dalje odlučivati. Pored novčane kazne, Metalac može biti kažnjen i oduzimanjem i do devet bodova u sledećem prvenstvu – rekao je Milošević.

Trener Metalca Aleksandar Janjić rekao je da nema informacije o tome da li će se klub žaliti.

– Nemam nikakvih informacija o žalbi. Mi smo se raspustili u petak, igrači su na odmoru i ja sam otišao iz Milanovca – kazao je Janjić agenciji Beta.