FSS: Napredak oštećen protiv Zvezde, sudija je morao da pokaže crveni Bajkoviću

Arbitražna komisija Fudbalskog saveza Srbije zaključila je da je Napredak oštećen na gostovanju Crvenoj zvezdi u 18. kolu Jelen Superlige pošto je arbitar susreta Boško Jovanetić trebalo da pokaže golmanu Bobanu Bajkoviću crveni karton.

Zdravko Jokić, predsednik komisije za analizu suđenja, istakao je da je čuvar crveno-belih zaslužio isključenje nakon što je faulirao igrača u gol prilici.

– Iza sudije Jovanetića je mnogo teška utakmica, suđenje je ocenjeno vro dobro, ali je morao da u 15. minutu udeli Bobanu Bajkoviću crveni karton, jer je napadač Napretka bio u izglednoj šansi za gol. Suđenje Jovanetića je obeležila ta, važna, greška – naveo je Jokić, a preneo Sportski žurnal.

Za razliku od situacije u Beogradu, arbitražna komisija FSS-a istakla je da je Sloboda oštećena u Novom Pazaru zbog prestrogom crvenog kartona Rakoviću, dok Užičanima nije dosuđen jedanasterac posle očiglednog faula.

– U 57. minutu je prestrogo isključio Rakovića iz Slobode jer fudbaler Novog Pazara nije bio u čistoj prilici za gol, a u 72. minutu nije dosudio penal za Slobodu posle očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaćina. Zato je njegova arbitraža ocenjena kao „razočaravajuća, ispod očekivanja” pa mu sleduje nešto duža pauza – rekao je Jokić.